Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Bittrex, Rakiplerine Göre Daha Kaliteli Kripto Paraları Borsada Bulunduruyor

Kripto paraların 2017 yılı ve sonrasında yakaladığı ciddi ivme malumunuz. Bu kısa dönem içinde kripto paralar ve kendileri ile alakalı gelişmelerin iyice takip edilmeye başlaması, alt koinler arasındaki rekabetin de bilinirliğini arttırmış durumda. İşte tam da bu noktada, dünyada kripto para ticareti yapan insanların ticaret işlemleri için kullandığı borsaların yeterliliği, güvenilirliği ve diğer özellikleri de tartışmaya açıldı ve kıyaslanmalar yapılmaya başlandı. Özellikle bazı kripto paraların kimi borsada olup kimi borsada olmaması zaman zaman kullanıcıları zor durumda bırakırken yine kimi zaman sahte projeler ile kendilerini duyuran birtakım kripto paralar, yatırımcılarını ciddi zarara uğrattı. Bu sebeple, kripto para borsalarının hangi koini listeleyip, hangisini listemeyeceği de büyük önem kazanmış durumda. Bu uğurda yapılan bir çalışma; Binance ve Bittrex’in rakiplerine oranla daha kaliteli kripto paraları borsalarında bulundurduğunu ortaya çıkardı.

Dier isimli analiz firmasının, kripto para borsalarında yer alan koinleri analiz ettiği çalışmada çıkan sonuca göre, Binance ve Bittrex, bu alanda direkt rakipleri HitBTC, Huobi ve OKEx‘e göre daha kaliteli koinler listeliyor.

Çalışmada temel alınan kıstas ise, kripto para borsalarında işlem görmeye başlayan koinlerin, işlem görmeye başlamasının ardından fiyatlarındaki değişim. Buna göre, Bittrex’te işlem görmeye başlayan koinlerin %27’sinde borsaya girişin ardından fiyat düşüşü yaşanırken, Binance için bu rakam %38, Bit-Z için %60, HitBTC için %61 –en fazla yeni koin listeleyen borsa- Huobi için %64 ve OKEx için yine %&64 olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni bir token çıkarmanın bir hayli kolay olduğu ve spekülasyon ve manipülasyonlara da hayli açık olan bu piyasada, temel bir amaca hizmet eden ve arkasında kaliteli bir ekibi bulunan kripto paraları çok geniş bir süzgeçten geçirip bulmak; kabul etmek gerekiyor ki hayli zor bir iş. İşte bu durum, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun da dikkatini çekmiş olacak ki, kendisi sırf hangi tokenin borsaya gireceğini belirlemek için çok kaliteli ve titizlikle çalışan bir ekip kurmuş.

Konuyla ilgili konuşan Zhao, şu ifadeleri kullandı:

”Binance olarak hangi koinlerin borsamıza girip, hangilerinin dışarda kalacağını belirlemek için bir hayli titiz bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda uzman kişilerden oluşan deneyimli bir ekibimiz var ve onlar bu başvuruları gün be gün inceliyorlar. Bizim için en önemli nokta, bir projenin devamlılığı ve arkasındaki ekiple birlikte, o ekibin geçmişte neler başardığı. Bu kriterleri geçen kripto paralar elbette ki borsamızda yer alıyor.”

Bu konu hakkında bir diğer sorun da elbette Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerin başını çektiği kripto para düzenlemelerinin beraberinde getirdiği problemler. Öyle ki, Birleşik Devletler’de bazı yerel düzenlemeler, borsaların ICO’lardaki tokenleri listelemelerini kökten yasaklamış durumda.

Öyle ki, bu ayın başında SEC yani Birleşik Devletler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yaptığı açıklama ile kripto para borsalarını uyararak bu tokenlerin işlem görmesine izin vermemeleri yönünde telkinde bulundu.

Birleşik Devletler’de şu an için ICO tokenlerini müşteri portföyü ile paylaşabilen iki kripto para borsası, yine Binance ve Bittrex olarak karşımıza çıkıyor. Tokenlerin ayrıca birçok farklı parametreden geçerek, listelenmesi gerekiyor. Yine Dier’ın raporunda, son olarak Bittrex ile ilgili şu cümlelere yer verildi:

”Bittrex, kendi bünyesinde çok kuvvetli bir token araştırma süreci gerçekleştirerek, bu işin sonunda seçilen sayılı tokeni borsaya kabul ediyor. Burada da temel kıstas olarak Amerika Birleşik Devletleri kanunlarını baz alıyor.”

Binance borsasına kayıt olmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment