Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Snapchat ICO Reklamlarını Yasakladı

Snapchat, Initial Coin Offering (ICO) reklamlarını yasaklayan en son sosyal medya devi oldu.

Cheddar‘ın Pazartesi günü bildirdiklerine göre ana şirket Snap Inc. Şubat ayından beri yeni politikalarını kripto para satışı ile ilgili olan reklamları engelleyip kripto para birimleri ile daha genel olarak alakalı olanlara izin vererek yavaş yavaş yürürlüğe sokmuştu.

CoinDesk‘in yönelttiği sorular karşısında bir şirket temsilcisi, Snapchat’in ICO reklamlarını engellediği bilgisini doğruladı fakat diğer kripto para etkinliklerini de kapsayacak şekilde genişletmeyi planlayıp planlamadığı hakkında bir yorumda bulunmadı.

Şimdiye dek şirketin konu hakkındaki duruşu diğer sosyal medya devlerine kıyaslandığında daha ılımlı gözüküyordu. Ocak ayında Facebook, Bitcoin gibi köklenmiş teknolojiler de dahil olmak üzere kripto paralar ile ilgili çoğu reklam ve tanıtım gönderisini yasaklamış, aynı şekilde Google da Haziran ayından itibaren şirkete ait olan YouTube gibi platformları da içine katarak kripto para reklamlarını engelleyeceğini geçtiğimiz hafta açıklamıştı.

Bildirilenlere göre Twitter da bu tip reklamları engelleyenler kervanına katılmak üzere. Henüz doğrulanmamış olsa da engellemenin birkaç istisna ile birlikte kripto para cüzdanları, borsaları ve ICOları kapsayacağı bekleniyor.

Bu “mikro bloglama” hizmeti sağlayıcısı Twitter’ın aynı zamanda son aylarda sitede sayısı oldukça artış gösteren, sahte ve yanlış bilgiler ile düzenlenmiş hesapları da hedef aldığı gözleniyor. Bu çaba ile gerçekleştirilen çalışmalarda şu ana kadar bazı halk tarafından tanınmış kişi ve resmi şirket hesapları da kendilerini kaza eseri kısıtlanmış olarak buldular.

Kripto para reklamlarını yasaklamaya yönelik yakında zamanda yapılan bu hareketler U.S. Securities and Exchange Commision‘ın (SEC) (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ICOlar ile ilgili yaptığı ve kripto para birimlerinin basitçe kayda geçilmemiş menkul kıymetler olduğu şeklindeki sert uyarıların arasında geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment