Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Blockchain ve Kripto Paralara Olan Yatırımlarını İki Katına Çıkardı

Güney Kore blockchain teknolojisi, yapay zeka (AI) ve kripto para birimlerinin oluşturduğu yeni ekonomik alanlar için bir trilyon won (yaklaşık olarak 880 milyon dolar) bütçe ayıracak.

Güney Kore Blockchain Yatırımlarını İki Katına Çıkarıyor

Gerçekleştirilen resmi basın açıklamasına göre Güney Kore, “Yenilikçi Büyüme” planı doğrultusunda toplan 5 trilyon won (yaklaşık olarak 4,4 milyar dolar) yatırım yapacak. Bu yeni strateji, büyük veri analitiği ve işlemleri için bir dijital platform ve bir hidrojen yakıt hücresi tedarik zincirinden oluşan bir platform ekonomisi geliştirmeyi planlayan toplam sekiz pilot projeyi finanse edecek.

Güney Kore, diğer sektörlere sahip olacağı ülke çapındaki etkiyi de göz önünde bulundurarak toplamda 9 ila 10 trilyon wonluk bir yatırım yapmayı planlıyor.

Resmi açıklamalar aynı zamanda paylaşım ekonomisini güçlendirmenin önemli bir parçası olarak blockchain tabanlı teknolojiye de ağırlı veriyor.

Hükümet, veri yönetimi güvenliğini sağlamak ve paylaşım ekonomisini güçlendirmek için büyük veri ve yapak zeka geliştirmeye, blockchain teknolojisini kullanmaya odaklanacak.

Büyük veri, yapak zeka ve blockchain alanları 2019 yılında 1 trilyon won gibi büyük bir fona sahip olacak. 2018 yılında bu alanlara ayrılan fonun büyüklüğü ise 579, milyar won idi. Bu rakam 2019 yılında neredeyse iki katına çıkmış durumda.

Sahaya sürülmesi planlanan büyük yatırımların yanı sıra Güney Kore geçtiğimiz günlerde sektör içerisinde özel araştırma merkezlerinin açılışını yapmıştı. Bu gelişmeler ülke genelinde ve yurtdışında kripto para piyasası koşullarının kapsamlı bir analizi sağlamak için gerçekleştirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment