Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain Bu Sefer Sigortacılık Alanında Boy Gösterecek

Amerikan Sigorta Hizmetleri Birliği (AAIS) yeni bir otomatik sigorta raporlama sistemi için IBM Blockchain platformunu kullanacak.

Yapılan basın açıklamasında Hyperledger Fabric kullanılarak IBM Blockchain üzerine kurulan açık Sigorta Veri Bağlantısı (openIDL) sistemi, düzenleyici raporların düzenleyiciler tarafından ihtiyaç duydukları şekilde görüntülenmesi için sigortalı taşıyıcıların izin verilen bir blockchain üzerindeki verileri depolamasına izin vererek var olan sistemin basitleştirilmesini hedefliyor.

Sistem, sigorta şirketinin derecelendirme verilerini çeşitli devlet düzeyindeki Sigortalar Departmanlarına konsolide etmek ve raporlamak için gerekli temel özelliklere sahip olacak.

IBM endüstri akademisi üyesi Craig Bedell, AAIS’in özellikle Hyperledger Fabric’in açık kaynak doğası ve bilgi işlem devinin sağladığı kurumsal seviye platformu nedeni ile IBM Blockchain’i seçtiğini belirtti.

AAIS CEO’su Ed Kelly yaptığı basın açıklamasında üye taşıyıcıları için düzenleyici raporlama sürecini hızlandırmak ve blockchain teknolojisinin potansiyelinin kullanmanın yanı sıra düzenleyicilere yönelik verilerin güvenliğini, erişebilirliğini ve doğruluğunu artırma fırsatı olduklarını söyledi.

Proje henüz pilot aşamada olmasına rağmen platformun zaten iş için kullanıma hazır olduğunu söyleniyor. Sigorta taşıyıcıları halihazırda sisteme giriş yapmakta ve kurumlar da devletin Sigorta Dairelerine giriş için çalışmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment