Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) Bu Sefer Bitfinex ile Bir İşler Çeviriyor

Şu anda bulunduğumuz gün içerisinde Bitcoin (BTC) ticaretinin %46’dan fazlası Tether’a (USDT) karşı gerçekleşiyor.

USDT tokenlerinin yeni bir üretimi güncel olarak olmamasına rağmen saklanan fonlar böylesi hızlı bir harekete izin veriyor. Çarşamba günü Tether hazine cüzdanı 50 ve 30 milyon USDT olmak üzere iki işlem görmüştü. Fonlar ise garip bir şekilde doğrudan Bitfinex sıcak cüzdanlarından birine taşındı.

Çarşamba günü birkaç saatliğine hem BTC hem de altcoinler keskin bir iyileşme yaşamıştı. BTC 6500 dolar üzerine çıkarken bazı altcoinler %20 gibi bir artış sağlamıştı. Piyasadaki bu ani düzelmeler ise kullanıcıların aklına ilk olarak Tether’ı getirdi.

Teorik olarak USDT’nin üretilmesi partiler halinde olur ve daha önceki yatırımları da yansıtmalıdır. Ancak BTC’nin zayıf olduğu dönemlerde USDT’nin sorunları için dikkate değer bir ilgi yaşandı. Teknik olarak ise önemli derece USDT üretmek ve onları hazine cüzdanında saklamak, daha sonra da BTC fiyatının desteğe ihtiyaç duyması halinde serbest bırakmak fiyatlarda iyileşme sağlar.

Bunların yanında USDT’nin baskın fiyat unsuru olması nedeniyle Japon Yeni ticareti neredeyse bir önceki dönemlere göre %13,5 geriledi. Aynı zamanda daha önce desteklenen bazı altcoinlerden de USDT’ye bir para akışı mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment