Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AT&T Bilgisayar Korsanları Yüzünden Davalık Oldu

15 Ağustos’ta Los Angeles’ta yer alan Greenber Glusker tarafından açılan bir davada AT & T’nin çalışanlarından bir tanesinin SIM değiştirme dolandırıcılığına karıştığı iddia edildi.

Kurbanların hesaplarına, kripto para birimli cüzdanlar da dahil olmak üzere çeşitli hizmetler aracılığı ile erişim sağlandı.

Davada Michael Terpin’in hesabının yedi ayda iki kez saldırıya uğradığı iddia edilirken AT & T çalışanlarından bir tanesinin doğrudan korsanlar ile işbirliği yaptığı bilgisi yer aldı.

Terpin ise davada tazminat olarak 23,8 milyon dolar ve cezai tazminat olarak 200 milyon dolar için mücadele veriyor.

Dava ayrıca güvenlik sorunlarının zaten müşterilerini koruma konusunda başarısızlıkla suçlanan AT & T için yeni bir şey olmadığını iddia ediyor.

Davacı ise son zamanlarda AT & T çalışanlarının doğrudan siber terörist ve hırsızlar ile çalışma konusunda kazanç sağladıklarını iddia etti.

Terpin yaptığı açıklamada telefon şirketlerinin bireylerin dijital yaşamlarının kalbine doğrudan yetkisiz erişim sağlaması devam ettiği sürece kripto para birimlerinin yaygınlaşmasının benimsenmesinin gerçekleşmeyeceğini belirtti.

AT & T kurumsal iletişim direktörü olan Jim Greer ise bu iddialara itiraz ederek davayı mahkemede sonlandıracaklarını dile getirdi. Şirket yapılan iddialara karşı itirazlarını detaylı bir şekilde sunarak suçlamaları reddetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment