Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss İkizleri SEC’in Bitcoin ETF Kararına Rağmen İlerlemeye Devam Ediyor

Cameron ve Tyler Winklevoss ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC)’nun Bitcoin ETF’si için Temmuz ayı sonlarında verdikleri teklifi ikinci defa reddetmesine rağmen, kendilerine ait olan kripto para borsası Gemini’yi büyütmek için bıkmadan usanmadan çalışıyorlar.

Kardeşler 2018’de şu ana kadar Gemini borsasında ticaret hacmini küçültmek ve kendi kripto para varlıklarının fiyatlarını düşürmek gibi birkaç çıkış yakaladılar. Buna rağmen, tartışmalı ETF başvurularının SEC tarafından reddilme kararı şu ana kadar aldıkları muhtemelen en kötü darbe konumunda bulunuyor. Piyasaları olumsuz etkileyen bu karar borsa için çok önemli miktarda tahvili de elinde bulunduruyor. Kararın onaylanması Gemini ve kardeşler için son derece karlı olacak.

Winklevoss ikizleri Wall Street’in yavaş yavaş Kripto Para Piyasasına Gireceğini Kabul Ediyor

Zor bir yıl olmasına aldırmaksızın ikiz kardeşler yeni programların bir çeşidini kullanarak kendi borsalarını geliştirmek için sıkı çalışmaya devam ediyorlar. İkiz kardeşler Bloomberg’de konuşurken, Wall Street’in kripto para piyasasına katılmaktaki endişesini tartışarak şunları söyledi:

Wall Street kripto para birimlerini ciddiye alıyor fakat Wall Street şirketlerinin büyük çoğunluğu hala kripto para piyasasına dahil olmuyor ki böylece öncelikle perakende odaklı bir piyasa olarak kalmaya devam ediyor. Bu zamanla değişecek fakat gerçekten zaman alacak.

Yasal netliğin ve sağlam yatırımların eksikliğini kısmen kripto piyasalara giren kurumsal paranın eksikliğinden sorumlu tutabiliriz. Bir Bitcoin ETF’sinin onayı piyasalara öyle yardım edecektir ki Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen gruplar için kolay, güvenli ve akıcı bir yol sağlayacaktır.

Winklevoss Gemini Bitcoin ETF’sinin reddinden sonra, Winklevoss ETF’sini bilen birçok kişi onay için işleyişteki en iyi EFT olmadığını bilmesine rağmen piyasalar sert bir düşüş yaşamıştı.

Şu anda ETF’nin onaylanması umutları, çoğu kişi tarafından ideal Bitcoin yatırım aracı olarak görülen CBoE VanEck-SolidX ‘te dinleniyor. Karar onaylanırsa eğer, piyasalar yeni bir iyimserlikle canlanacak, onaylanmaz ise yeni yılda düşüşler görmeye devam edecek. ETF ile ilgili karar 30 Eylül tarihinde alınacak.

Dünya henüz bir Bitcoin ETF’si görmemiş olsa da Wall Street’in kripto para piyasalarına ilk küçük adımı CBoE Global Markets Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin lansmanı oldu. Coinbase Custody ve Gemini’nin gözetimsel çözümlerinin dahil olduğu kripto para piyasalarına yatırım yapmakla ilgilenen kurumlar için iyi bir gözetimsel seçenek olarak hareket edebilecek ürünler şu an mevcut durumdalar.

Nispeten düşük ticaret hacmine ve kurumsal ilginin eksikliğine rağmen Gemini üssel oranlarda büyümeye devam ediyor. 2018’de tek başına Gemini kadrosunu ikiye katlayarak 150 full time çalışana ulaştı ve yıl sonunda bu rakamı tekrar ikiye katlamayı planlıyor. Gemini ayrıca New York Stock Exchange’in önceki bilişim kurulu başkanı Robert Cornish’in de dahil olduğu endüstri uzmanlarını işe alıyor.

Winklevoss ikizleri ayrıca hükümetin desteğiyle birlikte kripto para endüstrisini düzenleyecek bir organizasyon olabilecek Sanal Ticaret Derneği yaratmak için Amerikan Hükümeti’ne bir teklif iletti. Grup ayrıca, zararsız düzenleme çerçeveleri oluşturmak için diğer düzenleyici kurumlarla da işbirliği yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment