Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siber Saldırganlar 2018’in İkinci Çeyreğinde 2,3 Milyon Dolardan Fazla Para Elde Etti

Kaspersky Lab tarafından yeni yayınlanan bir rapora göre siber suçlular 2018’in ikinci çeyreğinde kripto para birimi dolandırıcılığından 2,3 milyon dolardan fazla para elde ettiler.

Spam ve Kimlik Avı Q2 2018 isimli raporda şirketin Nisan-Haziran 2018 arası popüler olan kripto para cüzdanları ve borsalarını içeren sahte internet sitelerini ziyaret etmesinin neredeyse 60.000 denemeyi engellediğini bildirdi. Siber korsanlar kurbanlarının paralarını sahte ICO’lara ve token satışlarına yönlendirerek bu süreçte para kazandılar.

Sadece token satışları ile yetinmeyen siber korsanlar popüler kripto paralar karşılığında alınan hizmetleri taklit eden kötü amaçlı internet siteleri ile de kurbanları hedef aldılar.

Kaspersky Lab’ın lider internet içerik analisti Nadezhda Demidova, şirketin mali raporlarını yayınlayan makalesinde şunları söyledi:

” Finansal örgütleri hedef alan saldırıların kalıcılığı, giderek daha fazla kişinin elektronik para kullandığını bizlere gösteriyor. “

” Yine de kullanıcıların birçoğu olası risklerin yeterinde farkında değil. Bu nedenle de davetsiz misafirler aktif olarak kişisel bilgileri kimlik avı yolu ile çalmaya çalışıyor. “

Daha geniş bir görünüme sahip olan Kaspersky raporu, Güney Amerika ve Asya’nın bu alandaki en etkin faaliyetleri gösterdiğini söylüyor.

Brezilya sadece bu dönemde tüm kimlik avı saldırılarının %15,51’ini görürken Çin Gürcistan ile birlikte %14,44 ile ikinciliği paylaşıyor. Üçüncü sırada ise %13,6 ile Kırgızistan yer alıyor. Rusya ise %13,27 ile Kırgızistan’ı takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment