Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore: Borsa, Kullanıcının Çalınan Kripto Paralarını Karşılamalı!

Bir Güney Kore mahkemesi 25 Eylül tarihinde verdiği kararda, CoinOne isimli kripto para biriminin hacklendikten sonra kaybettiği yaklaşık 21.000 dolarlık kripto parayı ilgili kullanıcıya iade etmesi gerektiğine hükmetti.

Saldırganlar söz konusu kullanıcının kişisel giriş bilgilerini ve şifresini ele geçirdikten sonra, 20 milyon Won olan günlük çekim limitini aşarak 45 milyon Won çekti. Aslında söz konusu olay 2018 yılının Aralık ayında gerçekleşti ve saldırıya uğrayan kullanıcı CoinOne borsasının giriş bilgilerini çaldırdı. VPN kullanarak IP adresini gizleyen saldırgan, yatırımcının bütün kripto para birimlerini Bitcoin’e (BTC) çevirdi ve daha sonra borsadan bunları çekti.

Söz konusu kripto paraların 2018 yılının Kasım ayındaki değeri 47,7 milyon Won seviyesinde iken, hesabın günlük çekim limiti ise 20 milyon Won seviyesindeydi mahkemenin dikkat çektiği nokta da tam olarak bu. Borsa, günlük çekim limitini uygulasaydı kullanıcının hesabından sadece 20 milyon Won değerinde kripto para çekilecekti.

Kullanıcı, borsanın yabancı bir IP adresinden girişi engellemiş olması gerektiğini savunurken, mahkeme bunu doğru bulmadı. Mahkemenin kabul ettiği itiraz ise kullanıcı hesabının günlük işlem limitinin aşılmış olmasına rağmen miktarın çekilmesine izin verilmesi oldu. Borsa, limiti aşan kripto paraları kullanıcıya iade etmekle yükümlendirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment