Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BBC, Ünlü OneCoin Dolandırıcısının Belgeselini Yayınladı!

Kripto para sektörü ilk yıllarından bu yana inanılmaz bir gelişim elde etti ve artık BBC gibi önde gelen televizyon kanallarının bile gündemi haline geldi.

BBC, kripto para sektörünün en büyük dolandırıcılık yapılarından birisi olarak tanınan OneCoin’in üst düzey ismi hakkında bir belgesel hazırladı. ”The Missing Cryptoqueen” isimli belgesel, temel olarak Dr. Ruja Ignatova veya Kripto Kraliçesi olarak bilinen OneCoin failini konu almakta.

Ignatova, OneCoin’in,  lider kripto para birimi Bitcoin’i geçeceğini belirten ilk kişilerden olsa da, OneCoin’in sonu şu an herkes tarafından bilinmekte. 2017 yılında alt koinlerin yükselişi ile adından söz ettiren OneCoin, yatırımcılardan 4 milyar dolara kadar para toplamayı başarmıştı.

Yapılan araştırmalarda 175 farklı ülkeden katılım yapıldığı ve bunların büyük bir çoğunluğunun Dr. Ruja sayesinde olduğu ortaya çıkartıldı. Ruja’nın en çok bulunduğu bölge ise Çin, Güney Kore, Hong Kong, ve Almanya olarak bilinmekte.

Ignatova hala kayıplarda ve OneCoin yatırımcıları bunun bir ponzi yapısı olmadığını düşünse de, ABD Adalet Bakanlığı OneCoin’in ‘eski tip bir piramit yapısı’ olduğunu tescilledi. OneCoin’in hala Bulgaristan içerisinde ofisleri olduğu biliniyor ve mevcut olmayan kripto para için yatırım fırsatları satıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment