Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisinden Sert Libra Eleştirisi

Küresel çapta sahip olduğu blockchain tabanlı bankalar arası ödeme ağı ve XRP kripto para birimini üretmesi ile tanınan Ripple, son yıllarda rekabetin çok fazla artması ile gündeme gelmekte.

Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan JPMorgan’ın kendi kripto para birimini çıkartıp bankalar arası ağını genişletmesi yetmezmiş gibi, şimdi de sosyal medya devi Facebook küresel ödeme ağı için Libra isimli kripto para projesini tanıttı.

Birçok uzman özellikle Libra’nın Ripple’ı işinden edebileceğini savunmakta ve bu durum merak konusu haline geldi. Ripple’ın üst düzey yöneticilerinden Marcus Treacher ise bunlara hiçbir şekilde katılmıyor ve Ripple’ın kripto para ağının, Libra’dan çok daha iyi olduğunu savunuyor.

Libra Oldukça Sınırlı

Treacher, Libra’nın sadece Libra Association kontrolündeki kapalı bir sistem, yani ”walled garden” olduğunu ifade ettikten sonra, Ripple’ın tam olarak bu sebepten ötürü sosyal medya devinin önünde olduğunu ifade etti.

”Evet Ripple’ın kullandığı da bir ağ ancak bunun bir parametresi, sınırı yok. Bu ağ söz konusu teknolojiyi kullanmak isteyen bütün katılımcılara bağlanmakta.

Libra’nın başı regülatörlerle dertte olsa da, David Marcus yaptığı açıklamalarda 2020 yılında kesinlikle piyasaya çıkmış olacaklarını vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment