Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Borsaları, Hızla Dünyaya Açılıyor

Güney Kore’nin en büyük üç borsası, şu anda okyanus ötesine açılmanın planlarını yapıyor ve bu gelişmeler, Güney Kore kripto para ortamında ciddi bir şekilde takdir görüyor.

Ülkenin en önde gelen kripto para borsalarından ve şirketlerinden olan Upbit Singapur’da bir kripto para borsası açarken bu borsada 156 kripto para ve 221 trading paritesi bulunması, müşteriler açısından opsiyon çeşitliliği yaratması sebebi ile, büyük sevinçle karşılandı.

Ülkede bir diğer lider kripto para borsası lan Bithumb da, Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamen regüle edilmiş bir senet tokeni borsası açmanın planlarını yapıyor. Bu durum da, Bithumb tarafından yapılan büyük bir atılım olarak göze çarparken; borsanın Series One isimli firmaya yatırım yaparak bu süreci birlikte götürmek istediği de gelen haberler arasında.

Yine, Güney Kore’nin en büyük borsalarından birisi olan Coinone da, sadece kripto paraların trade edilebileceği bir CGEX Borsasını açtı. Şirketten yapılan açıklama göre, Bitcoin ile ilgili trading paritelerinin yer alacağı platforma ilginin büyük olması bekleniyor.

Bu borsanın yer alacağı lokasyon olarak ise, kendini Blockchain adası olarak tanıtan Malta’nın seçildiğini açıklayan yetkililer, açılış sürecine özel olarak bir aylık bir süre boyunca, piyasa yapıcı işlemlerden herhangi bir komisyon alınmayacağını ifade etti.

Son dönemde yakaladığı çıkış ile adından söz ettiren Güney Kore merkezli borsalar, dünyaya açılarak yeni dönemde çok daha güçlü olmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment