Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Borsası, Yanlışlıkla Yaptığı Airdrop İle 5 Milyon Dolar Kaybetti!

Güney Kore kripto para borsası Coinnest, kullanıcılara yanlışlıkla gönderdiği kripto para birimlerini geri almanın yollarını aramaya başladı.

Söz konusu kripto para borsası geçtiğimiz hafta 6 milyon Kore wonu (5.3 milyon dolar) değerinde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini müşterilerine gönderdiğini ve bunun bilgisayarsal bir hatadan kaynaklandığını duyurdu. Kripto para borsası Bitcoin ve diğer önde gelen kripto para birimlerini değil, We Game Tokens (WGT) isimli bir kripto para birimini dağıtmaya çalışıyordu.

Daha sonra sunucudan kaynaklı  hatalardan dolayı, bazı müşteriler borsada aynı zamanda Kore wonu da aldı. Coinnest’in sunucudan kaynaklı hataları 19 Ocak tarihinde çözüldü ve şirket gönderdiği varlıkları geri alabilmek için işlemleri geri almayı planlıyor. Bunun yanı sıra Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini elde eden kullanıcılar, büyük ihtimalle bunun hata olduğu anlayıp bundan faydalanmak için ellerindekini hemen sattı ve lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı 50 dolar civarında dump yedi.

Coinnest daha önceki yıllarda da sıkıntılarla gündeme gelen bir kripto para borsası olmuştu. Firma CEO’su Kim Ik-hwan geçtiğimiz yıl borsadan fon kaçırdığı nedeniyle Güney Kore polisi tarafından tutuklanmıştı. Savcılar borsanın merkezini bassa da, CEO’nun yolsuzluk yapıp yapmadığına dair net bir kanıt bulunamamıştı.

Güney Kore özellikle yaşanan hacklenme olayları sonrası kripto para borsalarına karşı uyguladığı sert regülasyonlar ile tanınmakta. Yine de bu durumun nasıl sonuçlanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment