Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Kripto Yatırımcılarından Regülatöre İstifa Çağrısı

Güney Koreli yatırımcılar, insanları kripto para piyasasındaki spekülasyona ve volatiliteye karşı uyaran Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanını istifaya çağırıyor. Bunun için başlatılan online kampanyada 130.000’den fazla imza toplandı.

Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanı Eun Sung-soo, geçen hafta perşembe günü “kripto paraların içsel bir değerinin bulunmadığını ve gerçek birer para birimi olmadığını” söyledi.

Fiyatlardaki volatilite sebebiyle kripto para almanın riskli olduğunu belirten Eun, “Yanlış yola giren gençleri doğru yola sokmak, yetişkinlerin işidir.” dedi.

Genç yatırımcılar tepki gösteriyor

Korea JoongAng Daily’nin haberine göre regülatörün bu çağrısı, 20’li ve 30’lu yaşlarındaki yatırımcı kitlesinden tepki aldı.

Genç yatırımcılar, günümüzde 40’lı ve 50’li yaşlarında olan insanların gençken ev alıp satarak para kazanabildiğini, bunun günümüzde mümkün olmadığını dile getiriyorlar.

Kripto paralar için “spekülatif” ifadesini kullanan Eun’a karşı, emlak yatırımı yapmanın da spekülatif olduğu söylemiyle karşılık veriliyor.

İstifa için imza kampanyası başlatıldı

Cuma günü Cheong Wa Dae’ın (Mavi Ev) İnternet sitesi aracılığıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Korea Herald’a göre kampanya 30’lu yaşlarındaki bir ofis çalışanı tarafından, Eun’un istifası istemiyle düzenlendi.

Regülatörü istifaya çağıran kampanya için pazartesi günü itibarıyla 131.000’den fazla imza toplandı. Mavi Ev, 200.000’den fazla imzaya ulaşmış kampanyalara 30 gün içerisinde resmi bir yanıt vermek durumunda.

Eun, geçen hafta ülkede bu yıl yürürlüğe giren yasal düzenlemelere uymayan kripto para borsalarının kapatılmak zorunda kalabileceğini söyledi. Güney Kore’deki başbakan adayı Boo-kyum, ülkedeki kripto para regülasyonlarını yakından takip edeceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!