Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Chase Bu Yaz Bir Bitcoin Fonu Kuracak Olabilir

Dünyanın en büyük bankalarından JPMorgan Chase, yaz aylarında bazı müşterilerine doğrudan Bitcoin tabanlı bir hizmet sunabilir. Sunulacak hizmetin yalnızca özel varlık müşterilerini kapsayacağı aktarılıyor.

CoinDesk’ten Danny Nelson’ın haberine göre JPMorgan Chase, gelecek birkaç ay içerisinde özel bir Bitcoin fonu kurmaya hazırlanıyor.

3 trilyon dolarlık JPMorgan, geçen ay MicroStrategy gibi kripto para yatırımıyla öne çıkan şirketleri kapsayan bir yatırım ürünü oluşturdu. Hazırlandığı söylenen Bitcoin fonunun ise doğrudan kripto paraları kapsayacağı söyleniyor.

Özel varlık müşterilerine sunacak

Bitcoin fonunun yönetiminin aktif olarak JPMorgan tarafından yürütülmesi, söz konusu hizmetin özel varlık müşterileri ile kısıtlı olması bekleniyor. Kurulacak Bitcoin fonu için gerekli custody hizmetinin, NYDIG’den alınacağı iddia ediliyor.

Bu yıl, Morgan Stanley de bazı özel müşterilerine kripto para hizmeti sunmaya başladı. Morgan Stanley’nin Bitcoin fonlarından birine, kurulduktan sonraki ilk 14 gün içerisinde 29.4 milyon dolar para girişi oldu.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, 2017’de Bitcoin için “dolandırıcılık” ifadesini kullanmış, bu ayın başında kripto para regülasyonları ile ilgili endişesini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!