Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Gümrük Sahtekarlığını Önlemek İçin Samsung’un Blockchain Teknolojisini Kullanacak!

Güney Kore‘nin gümrükten sorumlu devlet kurumu, merkeziyetsiz gümrük muhafaza ve koruma sistemi için Samsung‘un blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Samsung’un Bilgi Teknolojisi kolu Samsung SDS tarafından Cuma günü yapılan resmi bir basın açıklamasında, Kore Gümrük Hizmetleri ile mutabakat anlaşması imzalandığı açıklandı. Söz konusu anlaşma gereği Kore Gümrük Hizmetleri tarafından Samsung’un Nexledger isimli blockchain teknolojisi kullanıma alınacak.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre anlaşma tamı tamına kırk sekiz yurt içi kurumla imzalandı ve bunların arasında devlet kurumları, lojistik ve sigorta firmaları da yer almakta. Özel olarak kurulacak yeni bir blockchain ağında her bir firmaya ağ düğümü olarak katılım hakkın sunulacak ve bu sayede gümrük süreci çok daha şeffaf bir hale getirilecek.

Hükümet gümrük ile içli dışlı olan yurt içi büyük firmaları aynı ağda birleştirerek, bir dizi gümrük evraklama işini ortadan kaldırmayı ve her şeyi dijital, şeffaf bir hale getirmeyi hedefliyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre gümrük beyannamesi veya gümrük muhafaza belgeleri, ”ciddi anlamda sistemi yavaşlatmakta” ve sürecin çok daha zorlu bir şekilde ilerlemesine neden olmakta.

Kore Gümrük Hizmetleri ile Samsung arasındaki bu anlaşma, aslında türünün ilk örneği değil. Samsung, ilgili devlet kurumu ile Mayıs ayının başında yeni oluşturduğu lojistik ve nakliye konsorsiyumunda bir araya gelmişti.

Samsung SDS özellikle blockchain konusunda yaptığı atılımlar ile son dönemde adından bir hayli çok söz ettirmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment