Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kıdemli Piyasa Analisti: Bitcoin Piyasası ”Kazanan Her Şeyi Alır” Durumunda

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta yaşadığı büyük kayıp ile, dünyanın en ünlü finans balonlarından olan dot-com olayından bile daha fazla değer kaybı yaşadı. Bir çok kişi bu durumun çok önemli olmadığını düşünse de, kripto para eleştirmenleri söz konusu fırsatı kaçırmamaya yeminli gibi duruyor.

Kazanan Her Şeyi Alır

Bloomberg‘in 12 Eylül tarihinde vurguladığı üzre, MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 Endeksi, geçtiğimiz sene tüm zamanların en yüksek seviyesinden, %80 oranında bir değer kaybı yaşadı ve dot-com düşüşünü geride bıraktı.

Markets.com kıdemli piyasa analisti Neil Wilson, konu hakkında açıklamalarda bulundu:

”Şu an durum kazanan her şeyi alır piyasasından ibaret – Bitcoin buna en yakın olanı.”

Tecrübeli kripto para yatırımcıları bu yıl durmadan devam eden düşüşlere rağmen piyasa performansını hep savundu ve özellikle Bitcoin düştüğü yerden her zaman kalktı. Neil’a göre, bütün kriptoların şu anki görüntüsü ”devasa spekülatif bir balon” durumunda ve kripto para birimlerinden kazananlar her zaman ”daha fazlası parası olanlar.”

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde açıklama yapan BitPay CCO’su Sonny Singh, Bitcoin konusunda umutsuz olmadığını, ancak asıl sorunun alt koinler olduğunu vurgulamıştı.

”Bugüne kadar Bitcoin konusunda hiç bu kadar iyimser olmamıştık. Ancak asıl mesele, alt koinler.”

Alt koinler arasında en çok darbe yiyenlerden olan Ethereum ve Litecoin de, sırasıyla 12 ve 16 ayın en düşük seviyelerine indikten sonra, özellikle son iki gün içerisinde tekrardan yeşillendi ve değer kazandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment