Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Türkiye Finans Katılım Bankasının Üst Kuruluşu National Commercial Bank İle Anlaştı!

Ripple sahip olduğu teknoloji ve alt yapı sayesinde bankaların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Firmanın en son ortaklık duyurusu ise, dolaylı olarak Türkiye, direkt olarak ise Suudi Arabistan topraklarından geldi. Yeni ortaklık Ripple’ın Suudi Arabistan içerisinde hizmetlerini çok daha fazla yaymaya başladığının da bir göstergesi.

NCB veya National Commercial Bank, Suudi Arabistan içerisinde kurulan ilk bankaydı ve şu an da Orta Doğu bölgesindeki en büyük finansal kurumlardan bir tanesi. Firmanı alt kuruluşlarından bir tanesi de Türkiye Finans Katılım Bankası. NCB dünya çapında 5.4 milyondan daha fazla kullanıcıya sahip.

Ripple yaptığı açıklamada NCB’nin RippleNet‘e katılma hamlesinin, Suudi Arabistan Mali Otoritesinin Ripple’ın sınır ötesi ödemeler için sunduğu xCurrent ürününü denedikten sonra geldiğini vurguladı. Firma aynı zamanda bu yeni girişim ve ortaklık ile, NCB’nin Kuzey Amerika ve Asya ile bağlantı kurabileceğini ve bu sayede banka için en ”kritik” ödeme koridorlarına daha iyi hakim olabileceğini ifade etti.

SWIFT gibi mevcut finansal sistemler halihazırda belirli ödeme koridorlarında etkin olarak çalışsa da, Ripple’ın hedeflediği şey gözden kaçırılmış ülkelere ulaşmak ve daha sonra SWIFT’i tahtından etmek. Dahası, bir çok uzman, Ripple’ın şu an sahip olduğu xCurrent sistemini daha da geliştirmesi ile, neredeyse bütün bankalar tarafından kullanılma potansiyeli olduğunu düşünüyor.

Şimdilik ortaklık NCB ve Ripple arasında gerçekleşmiş olsa da, ilerleyen günlerde Türkiye Finans Katılım Bankasından bu yönde bir girişim yapılıp yapılmayacağını bekleyip göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment