Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GBC CEO’su: AB İçerisindeki Kripto Düzenleme Eksikliği, ”Blockchain Yeniliğini Engelliyor”

Avrupa Birliğinin hala blockchain teknolojisi için herhangi bir yasal düzenleme üretmemiş olması, kripto para borsa işletmelerini tedirgin etmeye başladı.

Kripto ve blockchain endüstrisinin şu sıralar denetimden yoksun olması bazılarına göre olumlu bir şey gibi görülse de, bu durum aslında pek de gözüktüğü gibi olmuyor. Piyasada herhangi bir düzenleme olmaması veya düzenlemelerin ertelenmesi, piyasayı ve yatırımcıları tedirgin, tahmin edilemez bir hale sokuyor.

AB’nin blockchain düzenlemeleri ile olan kararı ertelemesinin ardından, kripto para topluluğu karışık tepkiler vermeye başladı. Gibraltar Blockchain Exchange (GBC) firmasının CEO’su Nick Cowan, bunun blockchain endüstrisi için çok ciddi etkileri olabileceğini düşünüyor.

”AB çapında kripto düzenlemelerinin eksik olması, blockchain yeniliğini engelleyen ve teknolojinin ana akım finansal hizmet sağlayıcıları tarafından daha fazla kullanılmasını azaltan bir unsur.”

CEO bunun yanı sıra ”AB içerisindeki daha küçük yetki bölgelerinin, kendi yasal çerçevelerini uygulayarak Avrupa Birliğini geride bıraktığını da vurguladı. Ülkelerin kendince uyguladığı yasal çerçeveler gereği, ülke sınırları içerisindeki blockchain firmaları daha güvenli bir şekilde piyasaya katılım sağlayabiliyor. Bununla beraber yatırımcılar da herhangi bir şüphe olmadan yatırım yapabiliyor.

”Bu yetki bölgelerindeki yetkililer önemli finansal hizmet hissedarlarına da ulaşıp, onları merkeziyetsiz teknolojilerin durdurulamaz potansiyeli hakkında eğitiyor ve bu gibi firmaların blockchain işletmeleri için olan desteğini almaya çalışıyor. Ancak bu daha başlangıç. Daha küçük yetki bölgelerinin böyle ilham verici işler yaptığını gördükçe, AB’nin de endüstrinin daha sürdürülebilir bir geleceği olması adına, bir şeyler yapması gerekmekte.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment