Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Hükümeti Et Sektörünü Blockchain ile Takip Edecek

Güney Kore Hükümeti, ülkedeki et ticaretini takip edebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanacak.

Et Zinciri

Güney Kore’deki Bilim Bakanlığı, Tarım, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı Blockchain teknolojisi üzerinden ortaklaşa bir çalışma yürüterek yeni bir proje oluşturuyorlar.

Yerel haber kaynaklarından Yonhap‘ın haberine göre et tedarik zincirini takip edebilmek için oluşturulan Blockchain platformu, önümüzdeki ay ülkenin Kuzey Jeolla bölgesinde test edilecek. Bu iki bakanlık, test süreci tamamlandıktan sonra Ocak ayında projeyi resmi olarak tanıtmayı planlıyor.

Güney Kore’deki yetkililer şu anda bir sığırın doğumdan kesime kadar yaşadığı süreci kağıt üstünden takip ediyorlar. Bu sürecin takibi oldukça masraflı ve verimsiz olabiliyor. Bir araya gelen bu iki bakanlık, Blockchain teknolojisini kullanarak bu süreci çok daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Güney Kore’de Blockchain

Sığır etini Blockchain üzerinden takip etmek isteyen Güney Koreli yetkililer, Blockchain teknolojisiyle alakalı oldukça fazla sayıda araştırma yapıyorlar. Ayrıca Güney Kore Hükümeti bundan birkaç ay önce yaptığı açıklamada önümüzdeki yıl Blockchain araştırmaları için ayırdığı bütçeyi arttırdığını açıkladı.

Güney Kore Hükümeti tarafından bundan üç ay önce yayınlanan açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Hükümet veri yönetiminin güvenlik düzeyini arttırabilmek ve paylaşım ekonomisine katkıda bulunabilmek için Büyük Veri ve Yapay Zeka teknolojilerini yaymaya, Blockchain teknolojisini geliştirmeye çalışacak.”

Ülkedeki Bilim Bakanlığı da kısa bir süre önce yayınladığı duyuruda artık daha fazla Blockchain projesine katkıda bulunacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment