Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Tehlike Çanları Çalıyor – ICO’lar Hala Ellerindeki Bütün ETH’yi Paraya Çevirmedi

Piyasada hala Ethereum‘a bağlı ve Ethereum tabanlı çok fazla ICO projesi mevcut ve korkulan olay ise bunların paniğe kapılıp ellerindeki ETH’leri paraya çevirmesi ve Ethereum‘u fiyatta iki haneli, hatta 2017 yılının ilk başlarındaki seviyelere düşürmesi.

ETH Taş Devrine Geri Mi Dönüyor?

Ethereum şimdiden 18 ayın en düşük seviyesi olan 126 dolara kadar geriledi ve ETH yatırımcıları oldukça öfkeli. Son hafta yaşanan devasa çöküş bir çok kripto para birimini etkisi altına alsa da, zaten zor günler yaşayan Ethereum için tam bir facia oldu ve ETH, geçtiğimiz Ocak ayında ulaştığı 1.400 dolar sonrası %91 üzerinde düşüş yaşadı.

Bir çok kişi ETH’nin geçtiğimiz günlerde yaşadığı çöküşün sebepleri arasında, SEC’in EtherDelta kurucusuna ve Paragon ICO projesine kestiği ceza ve soruşturmanın da yer aldığını düşünmekte.

The Block tarafından yapılan yeni bir araştırma ise, Ethereum tabanlı ICO projelerinin toplamda 3.57 milyon ETH‘ye sahip olduğunu ki bunun toplam Ethereum arzının %3.5 gibi bir oranına tekabül ettiğini ortaya çıkardı. ICO ile fon toplayan firmaların bir çoğu, ilk başta elde ettikleri ETH’leri hala saklıyor. Piyasanın çöküşe geçtiği bu günlerde ICO sahiplerinin de firmaların da paniğe kapılması, Ethereum için kıyamet günü senaryolarını tetikleyebilir.

Ethereum yaşadığı düşüş sonucu ikinci olan sırasını XRP‘ye kaptırdı ve basın saatine göre iki kripto para birimi arasında 4 milyar dolara yakın bir fark var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment