Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tokyo Üniversitesi 800.000 Dolarlık Bağış Sonrası Blockchain Kursu Açıyor!

21 Kasım tarihinde Cointelegraph Japan kaynağının aktardığı bir habere göre, Tokyo Üniversitesi aralarında Japon bankacılık devi Sumitomo Mitsui (SMBC) ve Ethereum Foundation gibi kurumların da bulunduğu bağışçılardan 800.000 dolar topladıktan sonra blockchain kursu açmaya karar verdi.

20 Kasım tarihinde yapılan basın açıklamasına göre, SMBC ve Ethereum Foundation kurumlarının yanı sıra 5 ayrı bağış yapan firma daha bulunuyor ve bunlar sırasıyla Good Luck 3, JSS, Zipper, Hotto link ve Money Forward olarak belirtilmekte. Bankacılık devi SMBC, bağış yapanları açıklasa da, 90 milyon yen değerindeki bağışın tam olarak kaç oranında ve hangi firmaya ait olduğunu açıklamadı. Bunun yanı sıra en çok katkı yapan kurum da bilinmiyor.

Basın açıklamasında adı ”Blockchain Yenilik Bağış Kursu” olarak belirtilen eğitim programı, Tokyo Üniversitesi’nin mühendislik bölümünde verilecek ve üç yıl sürecek. İlk eğitim öğretim döneminin ise 2018 yılında başladığı vurgulanmakta.

Kur özellikle blockchain ile ilgili girişimler yapmak isteyen öğrencilere özel olarak geliştirildi. Temelde merkeziyetsiz çözümlere ve bunların sosyal uygulama alanlarına odaklanan eğitim, hem teori hem de pratik içeriyor. Öğrenciler bilgi ve iletişim teknolojilerinden, blockchain tabanlı iş modelleri ve uygulama dizayn etmeye kadar farklı konularda bilgi erişimine sahip olacak.

Blockchain özellikle 2018 yılında bir çok dünya çapındaki üniversitede kendine yer bulmaya başladı. Daha geçtiğimiz aylarda Stanford ve Cornell gibi saygın üniversitelerin de blockchain tabanlı kurslar verdiği gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment