Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Önde Gelen Kripto Para Madencilik Firması Giga Watt, İflasını Verdi!

20 Kasım tarihli Wenatchee World kaynağının haberine göre, ABD‘nin önde gelen kripto para madencilik ve blockchain firmalarından Giga Watt, geçtiğimiz Pazartesi günü iflas başvurusunda bulundu.

Top 5 kripto para madencilik firması adaylarından birisi olan Giga Watt, Washington Doğu Bölgesi Mahkemesi’ne yaptığı iflas başvurusunda, firmanın ”ödenmesi gereken borçlarını ödemede yetersiz kaldığını ve bunları ödeyemediğini” ifade etti.

Mahkeme evraklarına göre Giga Watt sıfır ile 50.000 dolar aralığında bir varlığa sahip ancak sahip olduğu borçları ise 10 milyon ile 50 milyon dolar arasında değişmekte. Firma iflasın yanı sıra Douglas bölgesinden de tahliye edilebilme tehlikesi yaşıyor. Bunun sebebi ise Douglas Liman İşletmesinin kendisine karşı başlattığı tahliye ve ilçe dışına çıkartma davası.

Giga Watt’ın yöneticilerinden birisi olan George Turner, yapılan başvurunun firma yönetim kurulu tarafından yapıldığını ve onun da bundan habersiz olduğunu vurguladı. Turner başvurulan 11. Madde fikrinin daha önce kendisi tarafından ”aylar önce” öne atıldığını ve bu yeni haberin kendisini de ”şaşırttığını” açıkladı.

Washington tabanlı Giga Watt veya önceki adıyla MegaBigPowwer, 2012 yılında eski bir Microsoft mühendisi Dave Carlson tarafından kurulmuştu. Carlson 2010 yılında Bitcoin’i keşfeden isimlerden bir tanesi ve şirket 2017 yılının Temmuz ayında bir ICO projesi de başlattı. iFiberOne kaynağının aktardığı habere göre Giga Watt’ın ICO projesi ”30 megawatt elektrikten daha fazla” enerji kullanan madencilik ekipmanları için kullanıldı.

Daha sonra Silver Miller isimli bir hukuk firması, Giga Watt tarafından başlatılan ICO projesine karşı dava açmış ve firmanın menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini belirtmişti. Bu yılın Eylül ayında ise şirketin CEO’su Carlson ‘sessizce’ firmadan ayrılmış ve olayların nereye gittiğine dair ipucu vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment