Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore İzinsiz Çalışan Kripto Para Fonlarına Geçit Vermiyor

Güney Kore’nin finansal regülatörleri yeni aldıkları bir karar ile herhangi bir izni veya regülatör onayı olmadan açılan kripto para birimi yatırım fonlarına çökmeye başladı. Söz konusu eylem planı doğrultusunda yerel bir kripto para borsası tarafından açılan bir kripto fonu da soruşturmaya alındı. Söz konusu kripto para borsası yanlış hiçbir şey yapmadığını ve yaptığı fonların deniz aşırı ülkelerden gelen yatırımcıları kapsadığını ancak daha sonra ikinci fon sürecini bile iptal ettiğini açıkladı.

Lisanssız Kripto Para Fonları

Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ile Finansal Denetleme Servisi (FSS), yatırımcıları lisanssız kripto para fonlarına karşı sert bir şekilde uyardı. Business Korea‘nın haberine göre, söz konusu uyarıdan hemen sonra finansal düzenleyiciler yeni bir finansal ürün de tanıttı. Ürünün tanımı ise tam olarak kripto para fonlarını anlatmakta.

Regülatörler özellikle geçtiğimiz ay yerel bir kripto para borsası olan Zeniex tarafından piyasaya sürülen kripto para fonu ”ZXG Crypto Fund No.1” isimli fona değindiler ve bunun Kore içerisindeki ilk ”sanal para birimi fonu” olduğunu vurguladılar.

”Bu sanal para birimi fonu hiçbir zaman Finansal Denetleme Servisinden onay almadı ve ne firmanın yönetiminden, ne satış bölümünden ne de başka güvenilir departmanlardan kimse Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından onaylı değil.”

Güney Kore ve Japonya gibi ülkeler, yaşanan hacklenme olayları sonrası özellikle kripto para borsalarına ve ICO projelerine karşı çok titizlikle çalışmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment