Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charles Hoskinson, IOHK İçerisindeki Yavaş Gelişim Süreci Hakkında Konuştu

Ethereum kurucu ortaklarından olan ve aynı zamanda IOHK‘nın da CEO’su konumundaki Charles Hoskinson, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda, IOHK ve Cardano’nun gelişmesin, Cardano topluluğu ortalıktayken kimse engelleyemez veya yolundan çıkaramaz. Crypto Insider tarafından yapılan röportajda konuşan CEO, geçmişte topluluk olarak iyi bir gelişme kaydettiklerini ve bu esnada çok küçük bir zaman çerçevesinde çok fazla küçük projeyi başardıklarını ifade etti.

Charles ilk olarak çeşitli projelerden ve bunların gelişiminedn söz etti. Bunun yanı sıra side-chain protokollerinden, proof-of-stake’ten, programlama dili teorisinden ve yine kendisinin yazdı iki ayrı programlama dilinden de konu açtı. Hoskinson’a göre bunların hepsi başarılı olmuş projelerdi.

Cardano vakfına bakıldığında dışarıdan gözüken tablonun ”yavaş bir gelişim” görüntüsü verebileceğini, ancak içeriden durumun böyle olmadığını ifade etti. Hoskinson’a göre IOHK, Ethereum gibi diğer projelerle karşılaştırıldığında çok yavaş gelişme kaydediyor gibi gözükmekte ancak görünüşe göre ünlü CEO’nun bu konuda bir fikri var:

”Beyler size tek söylediğim, bunların hepsi birbiri ile bağlantılı.”

Charles daha sonra Mantis ve Scala istemcisi kullanarak Ethereum’un tam bir kopyasını kurduklarını ve 15.000 kodluk Scala kodları kontrolünden sonra bunun ilk kendi tipine özel Ethereum istemcisi olduğunu açıkladı. Görünüşe göre bu sözde kopya Ethereum ağı için, eski versiyon olan Ethereum Classic blockchain ağını kullanmaktalar. Hoskinson konu ile ilgili detayları ise daha sonra açıklama sözü verdi ve platformun biraz zaman alabileceğini paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment