Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kapsamlı Kripto Mevzuatı İçin İlk Engeli Aştı

Güney Kore’nin sert önlemler içeren kripto para mevzuatı Ulusal Meclis’te ilk aşamayı geçti.

Güney Kore’nin nispeten sert önlemler içeren ve dijital varlıkların nasıl düzenleneceğine ilişkin kripto para mevzuatı Ulusal Meclis’te incelemenin ilk aşamasını geçti. Mevzuat içerisinde depolama, güvenlik, satış konusunda pek çok yönerge bulunduruyor.

Güney Kore’nin iktidar partisinin “Dijital Varlık Özel Komitesi” üyesi Hwang Suk Jin konu hakkında verdiği bir demeçte, mevzuatın kripto para sektörünün haksız ticari eylemlere konu olmasını engellemek için geliştirilen mevzuatın piyasa düzeninin sağlanmasında oldukça önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Tasarının sonraki adımda Mevzuat ve Yargı Komitesi’nin onayına gönderileceği belirten Jin, daha sonrasında meclis genel oturumunda kabul edilmesi gerekeceğini ifade etti. Ayrıca iktidar ve muhalefet partileri üyelerinin mevzuatın üzerinde mutabakatta bulunduğu ve muhtemelen yılın ilk yarısında yasalaşacağı da Jin’in açıklamaları arasında yer aldı.

Dijital merkez bankası paralarını (CBDC) istisna olarak hariçte tutan mevzuatın onaylanması halinde var olan en kapsamlı kripto para mevzuatlarından biri olacağı öne sürüldü.

Mevzuat kapsamında, hizmet sağlayıcılarının dahili varlıklarıyla müşteri varlıklarını ayrı depolamak, varlıklarını sigortalatmak ve piyasa ile ilgili olmayan kayıplar için ek rezervler bulundurmak zorunda tutulacağı belirtildi.

Bunların yanı sıra mevzuat kapsamındaki şirket ve bireylerin de uyumluluğu sürdürmek için usulsüzlükleri bildirme sorumluluğu altına alınacağına dikkat çekildi.

Cezalar konusunda katı ve ağır bir tutum içerdiği söylenen mevzuatın gerekli yatırımcı bilgilendirilmesinin yapılmaması veya eksik yapılmasından, yatırımcıların yanıltılmasında veya fiyat manipülasyonundan kaynaklanan kayıplarda, kayba konu tutarın 3,75 milyon doların altında kalması durumunda failleri toplam kaybın 3 ila 5 katı tutarında para cezasına veya bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!