Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatör Bitcoin Fiyatı İçin Bullish Dedi ve Açıkladı: Dipten Aldım!

Bitcoin (BTC) destekçiliğiyle tanınan ABD’li Senatör Ted Cruz, son düşüşler esnasında dibi satın aldığını ve kripto para sektörü için inanılmaz derecede “bullish” hissettiğini açıkladı.

Ted Cruz, 26 Nisan günü Swan Bitcoin tarafından düzenlenen Bitcoin Policy Summit‘te dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başta Bitcoin olmak üzere bütün kripto para sektörü üzerinde inanılmaz derecede “bullish” hissettiğini belirten senatör, kendisinin de bireysel olarak Bitcoin yatırımcısı olduğunu ve elinde 2 BTC’den biraz fazla varlık olduğunu duyurdu. Her pazartesi günü biraz daha Bitcoin aldığını vurgulayan Cruz, ayrıca son düşüşler esnasında dibi satın aldığı için mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Ben uzun vadeli bir Bitcoin yatırımcısıyım. Sadece 21 milyon adet BTC olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu açık bir şekilde enflasyon karşıtı bir yatırım aracı.

Kontrol edemedikleri için Bitcoin’i sevmiyorlar

Cruz konuşmasının devamında Çin hükümetini ve ABD’li senatör Elizabeth Warren’ı aynı kefeye koymaktan çekinmedi. Her iki tarafın da Bitcoin’i kontrol edemediği için bu teknolojiden nefret ettiğini iddia eden Cruz, kendisinin tam olarak bu sebepten bir Bitcoin sevdalısı olduğunu vurguladı.

Bitcoin’i Çin hükümetinin sevmediği aynı sebepten dolayı seviyorum. Onlar Bitcoin’i sevmiyorlar ve yasakladılar çünkü kontrol edemiyorlar. Ayrıca Çin neden Bitcoin’den nefret ediyorsa Elisabeth Warren da o sebeple nefret ediyor. Çünkü her ikisi de Bitcoin’i kontrol etmek istiyorlar.

Öte yandan ABD’nin dijital merkez bankası parası (CBDC) projesine şiddetle karşı çıkan hatta geçtiğimiz günlerde bu durumu engellemek için bir yasa tasarısında bulunan Cruz, konu hakkındaki endişelerini yineledi. Açıklamasında, bu teknolojinin aktif hale gelmesi halinde hükümet yetkililerinin halk tarafından yapılan her para transferini izleyeceğini ve bunun bir distopya ortamı yaratabileceğini öne sürdü. Hükümet karşıtı söylemlerini, son dönemde trilyonlarca dolar para basımı özelinde genişleten senatör, hükümeti yönetenleri sarhoş korsanlara benzetti:

Washington’daki yöneticiler sarhoş korsanlar gibi para harcıyorlar. Aslında bu ifade tam olarak doğru değil çünkü en azından sarhoş korsanlar kendi paralarını harcıyordu. Hükümet şu an kendilerine ait olmayan trilyonlarca doları basıp, ekonomiyi kurtarmak adına harcadığını iddia ediyor ama bu enflasyonu iyice körüklüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!