Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta’dan 4 Milyarlık Zarar Sonrası Metaverse ve Yapay Zeka Açıklaması

Meta 2023’ün ilk çeyreğinde metaverse’den 4 milyar dolar zarar ederken CEO Mark Zuckerberg yapay zeka ve metaverse hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sosyal medya devi Meta 26 Nisan tarihinde 2023 yılının birinci çeyrek raporunu açıkladı. Meta Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi yatırımlarından ilk çeyrekte 28,6 milyar dolar gelir elde ederken şirketin metaverse bölümü Reality Labs 4 milyar dolar zarar etti.

Reality Labs’ın 2023 yılında geçtiğimiz yıl ettiği zarardan daha fazla olacağı kayıp yaşayacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl Meta, gelirlerinde ilk kez düşüş yaşadığını bildirdikten sonra hisse senetlerinin değeri ciddi şekilde değer kaybetmişti.

Reality Labs’in faaliyet zararlarının 2023 yılında geçen seneye kıyasla artmasını bekliyoruz.

CEO Mark Zuckerberg 26 Nisan günü kazanç raporu sonrası şirketin ilerleyişi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında ağırlıklı olarak yapay zeka teknolojisine ve gelecekteki uygulama alanlarına yer veren Zuckerberg, iddiaların aksine metaverse evrenine olan heyecanını da kaybetmediğini vurguladı. Açıklaması esnasında metaverse çalışmalarına dair bazı kilometre taşlarına dikkat çeken CEO, kullanıcıların bu alandaki ilgisini koruduklarını dile getirdi:

Bir milyardan fazla Meta avatarı oluşturuldu. Günlük Quest sanal gerçeklik gözlüğü kullanıcılarının yarısından fazlası cihazlarını kullanarak bir saatten fazla zaman geçiriyor. Yapay zekanın ötesinde, odaklandığımız diğer büyük teknoloji dalgası metaverse. Metaverse vizyonuna odaklanmaktan bir şekilde uzaklaştığımıza dair bir anlatı gelişti. Bunun doğru olmadığını peşinen söylemek istiyorum.

Öte yandan Meta 2022 yılında metaverse yatırımlarından yıllık bazda 13,7 milyar dolar zarar etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!