Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturyalı Bankadan Bitcoin Atılımı İçin Kripto Para Borsası ile Ortaklık

Avusturya merkezli bankacılık devi Raiffeisen bank, kripto para borsası Bitpanda ile iş birliği sağlayarak bütün müşterilerine kripto alanında yatırım imkanı sunmak için harekete geçti.

Raiffeisen bank NÖ-Wien ve kripto para borsası Bitpanda tarafından 26 Nisan günü yapılan ortak bir duyuruda, bankanın tüm müşterileri için kripto para hizmeti sunulacağına yer verildi. Henüz bir teklif aşamasında olan ortaklık kapsamında müşteriler, 1 Euro gibi küçük miktarlarla geniş bir kripto para yelpazesi üzerinde yatırım yapma şansı elde edecekler.

Banka tarafından yapılan açıklamada ikilinin işbirliği yapmak için bir niyet mektubu imzaladığı ve yıl sonuna kadar teklifi değerlendirmeyi bitirmiş olacakları belirtildi. Raiffeisen bank genel müdürü Michael Höllerer konuyla ilgili açıklamasında atılan adımın ürün yelpazelerini genişletmek için önemli olduğuna değindi:

Bitpanda ile ortaklığın incelenmesi, ürün yelpazemize yenilikçi ve güvenli bir yön katmayı ve tüm müşterilerin kolayca servet biriktirmesini sağlamayı amaçlıyor.

Bitpanda CEO Yardımcısı Lukas Enzersdorfer-Konrad‘da benzer açıklamalarla anlaşmayı doğrularken bu hizmetin en kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı:

Bitpanda Technology Solutions’ı çalışma prensibi sayesinde, altyapımızı hızlı ve güvenli bir şekilde entegre edebiliyoruz ve yıl sonuna kadar ticareti kullanılabilir hale getirmeyi planlıyoruz.

Hem kripto hem de geleneksel finans sektörlerindeki analistler, MiCA’nın (Kripto Varlık Piyasaları Yasası)yürürlüğe girmesi ve düzenleyici atmosferin netleşmesi durumunda AB genelinde kripto para benimsenmesinin artacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!