Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Para Borsalarının Banka Bilgilerini İstiyor

Güney Kore’deki finans regülatörleri, ülkedeki kripto para sektörünün boyutunu ölçebilmek adına borsaların bankalarda açtıkları hesapları görmek istiyor.

Günümüzde bazı ülkelerdeki yasal belirsizlikler nedeniyle, o ülkelerde devletten izin almadan kripto para borsası açmak ve işletmek mümkün.

Bu belirsizliklerin giderilmeye başladığı Güney Kore’de, kripto para borsalarına dair daha kapsamlı bilgiler toplanmaya başlıyor.

Banka hesaplarını görmek istiyorlar

Yerel kaynakların çarşamba günkü haberine göre regülatörler, ülkede kripto para borsalarına hizmet sağlayan bankaların bu hizmete ilişkin bildiride bulunmasını istedi.

Korea Herald’a konuşan bir borsa yetkilisine göre amaç, “Müşterilerin para yatırdığı kurumsal banka hesaplarını takip ederek” ülkedeki borsaların miktarına dair tam bir sayı elde etmek.

Toplam sayının 200’e varabileceği düşünülüyor

Güney Kore’de kripto para alım-satımı için kullanılabilen online platform sayısının, 100 ile 200 arasında değişiklik gösterdiği düşünülüyor.

Ülkenin önde gelen 4 borsası, kripto paralarla ilgili yürürlüğe girecek yasalar kapsamında her bir müşteri için o müşterinin kendi isminin kullanıldığı bir hesap açıyor. Bunun haricinde halan küçük çaplı borsaların, tüm paraları tek bir ortak hesapta sakladığı varsayılıyor.

Borsaların, ilgili yasalara uyum sağlamak için Eylül 2021’e kadar süreleri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!