Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Kripto Borsalarında Delist Akımı Başladı

Güney Kore’deki kripto para borsaları, platformlarında yer alan bazı kripto paraları ya tamamen delist etmeye ya da bu kriptolarla yapılan işlemleri askıya almaya başladı. Borsaların toplu şekilde böyle bir adım atması, bunun bu yıl uygulanmaya koyacak yasal düzenlemeler ile bağlantılı olabileceğini düşündürdü.

Yerel haber kaynağı Arirang’ın aktardığına göre ülkede Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almış 20 kripto para borsasından 11’i, toplu şekilde delist duyurusu yapmaya başladı.

Güney Kore’de dijital varlık hizmet sağlayıcısı sıfatı ile faaliyet gösteren platformların, regülasyonlara uyumlu şekilde hareket edebilmesi için Kore İnternet ve Güvenlik Kurumu (KISA) tarafından verilen bu sertifikayı alması gerekiyor.

  • Upbit; Paycoin, Maro, Observer, Solve.Care ve Quiztok adlı kripto paraları borsadan delist etti.

  • Huobi Korea, kendi kripto parası Huobi Token’ın işlemlerini durdurma kararı aldı.


  • Coinbit’in; 8 kripto parayla yapılan işlemleri askıya aldığı, 28 kripto para hakkında uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Güney Kore’deki kripto para borsaları, geçen ay itibarıyla resmen Finansal Hizmetler Komisyonunun denetimine tabiler. Ülkede sadece kullanıcıların gerçek kimlik bilgilerini alan borsaların yasal olarak hizmet verme hakkı olacak.

Borsaların bunun için yerel bankalar ile iş birliği yapması gerekiyor. Halihazırda faaliyet gösteren borsalara, bu standarda uyum sağlamaları için eylüle kadar süre tanındı. Bu tarihte gerekli şartları sağlamadığı tespit edilen borsalar kapatılacak.

Ülkedeki kripto para regülasyonları, yeni maddeler ile şekillenmeye devam ediyor. Finansal Hizmetler Komisyonu; kendi çalıştığı borsada kripto para ticareti yapan çalışanlara 100 milyon won (753.031 Türk lirası) para cezası uygulamayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!