Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin HODL’cılarının Pozisyonu Aylar Sonra İlk Kez Artıda

HODL yapan uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının pozisyonlarındaki net değişim, Ekim 2020’den sonra ilk kez negatif değil pozitif bölgede yer aldı. Negatif bölgeye, Bitcoin fiyatı geçen yılın sonuna doğru yükselişe geçmeye başladığında giriş yapılmıştı.

HODL yapan yatırımcıların bakiyesinde aylar sonra sonra ilk kez radikal bir trend değişikliği olduğuna, Glassnode analisti William Clemente dikkat çekti.

Uzun vadeli yatırımcıların aylık net pozisyon değişimini gösteren bu metrik, Kasım 2020 itibarıyla kırmızı bir görünüm çizmeye başladı. Bu, Bitcoin’in 18.000 doları geçip 2017’de kırdığı yaklaşık 20.000 dolarlık fiyat rekoruna yaklaşmaya başladığı döneme denk geliyor.

bitcoin-net-pozisyon-degisimi

Kimisine göre boğa, kimisine göre ayı işareti

Bu metrik, 2019 yılında Adamant Capital tarafından geliştirildi. Metriği bulan ekip, o zamanki veriler üstünden yapılan ölçüm sonucunda şöyle bir değerlendirmede bulundu:

“Bitcoin’in boğa piyasasına girdiği dönemlerde yüklü miktarlarda coinin nakde çevrildiğini, ayı dönemi başladığında HODL’cıların akümülasyon yapmaya başladığını görüyoruz.”

Net pozisyon değişiminin aylar sonra yeniden pozitif bölgeye girmiş olması, kimilerince “Uzun vadeli yatırımcılar akümülasyon yapıyor. Bunun kısa vadede bullish olduğu, apaçık.” şeklinde yorumlandı.

bitcoin-long-term-supply
Uzun vadeli yatırımcıların cüzdanında duran Bitcoin miktarı artmaya başladı

Kimileri ise buna benzer bir trend değişiminin 2018’in ilk çeyreğinde de yaşandığına dikkat çekti. Aralık 2017’de 20.000 dolara dayanan Bitcoin fiyatı, Mart 2018’de 10.000 doların altına düşmüştü.

glassnode-hodler-pozisyon-degisimi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!