Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Kripto Paraları Düzenleme Hakkında Çin ve Japonya ile İşbirliği Yapacak

Güney Koreli düzenleyiciler, kripto para spekülasyonunu ele almak için Pekin ve Tokyo’daki meslektaşları ile işbirliği arayışındalar. Kripto para ticaretini denetleyen Seul yetkilileri tarafından altı ticari banka hedef alındı. Kore’de ki tecrübeli kişiler olası bir üçlü düzenlemeye yardımcı olmaktır.

Çabaları Şekillendirmek İçin “Deneme-Ve-Hata”

Güney Kore Mali Hizmetler Komisyonu, spekülatif işlemlerin önlenmesinde Çin ve Japonya ajanslarıyla işbirliğini derinleştiriyor. FSC başkanı Choi Jong-ku, geçtiğimiz ay yapılan bir basın toplantısı sırasında Asya ülkelerinden mali bakan yardımcısı ile fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Yonhap Haber Ajansının aktardığına göre Choi, Pekin ve Tokyo ile “ayrıntılı bir işbirliği sistemi kurmayı” amaçlıyor. Ülkenin en büyük mali düzenleyicisi, Perşembe günü Kore Mali İstihbarat Biriminin katılımıyla gerçekleşecek banka denetimi hakkında basına bilgi verdi. “Spekülatif yatırımın devam eden ateşi” ni not eden Choi, kripto paralara yatırım yapmanın “mantıksız bir eğilim” olarak nitelendirdiği düşüncesine karşı olan kişilere uyarıda bulundu.

Choi’nin ifadesiyle kripto para birimleri ödeme aracı olarak rol oynamaktadır. Regülatör, “Dijital para sadece yan etkileri tetikliyor” dedi. Uzun bir listede dolandırıcılık, yasa dışı bağış toplama, hack saldırısı, spekülasyon ve piyasa fiyatlarının manipülasyonu belirtildi. Hükumet yetkilisi, Korean Herald’a göre, sözü edilen etkileri en aza indirgemek için kripto para bağlantılı tüm işletmelerin kapısını açık bıraktı. Choi Jong-ku, dünyanın “bir politika meydan okuması salgını” ile karşı karşıya olduğunu ve Kore’nin “deneme yanılma” deneyiminin üç taraflı düzenlemeleri şekle sokmalarında yardımcı olabileceğini söyledi.

Güvenin ama “Denetleyicileri Doğrulayın”

Güney Kore mali düzenleyicisi halen Woori, Kookmin ve Shinhan’ın da aralarında bulunduğu altı ticari bankada teftiş yapıyor. Bu teftişte kripto para yatırımcılarının hesapları hedef alındı. Geçen ay yetkililer bankalara, müşterilerin paralarını yönetmek için kripto para borsaları tarafından kullanılan “sanal hesaplar” ı vermeyi durdurmalarını emretti. Kullanıcılar üzerinde anonim ticareti durdurmak ve gerçek isim kimlik doğrulamasını geliştirmek için yeni bir sistem Ocak ayı sonuna kadar uygulanacak.

FSC başkanı bu konuda bir başka uyarı yayınladı:

“Kripto para birimi işlemleri, kara para aklamaya karşı oldukça duyarlı”.

Choi Jong-k, bankalara, kripto para ile ilgili işlemleri izlerken “denetleyici” olarak hareket etmeye çağırdı. Yasadışı kullanımlar için para akışlarıyla ilgili sessiz kaldıkları kaygısını paylaştı. Devam eden soruşturma, bankaların kanunen zorunlu olduğu üzere kara para aklama ve gerçek dışı işlemleri saptamasını tespit etmeli.

Koreli yetkili, tüm düzenleyicilerin mevcut hukuki çerçevede denetim yapmasını istemekten şikayet etti. Choi, düzenleyicilerin artmasının zaman alacağını da belirtti. Kore yetkilileri borsalarda daha katı şartlar uygulamayı planlıyorlar. Kripto para ile ilgili suçlar için daha sert yaptırımlar, kripto para hizmetinin en büyük sağlayıcılarından bazılarını barındıran bir ülkeye gelmek üzere. Ancak yasama revize edilmeden önce yasadışı eyleme karşı güçlü tedbirler uygulanacak, söz konusu düzenleme KBS Radyosu tarafından kaydedildi.

Bankalar ve borsalar üzerinde uygulanabilecek kesin yaptırımlar belirsizliğini koruyor. Sanal hesap hizmetlerinin askıya alınması, yetkililerin şimdi alabileceği tek adım gibi görünüyor ve FSC başkanı bunu onaylıyor. Müfettişler herhangi bir yasa dışı faaliyet ortaya çıkarsa bu tür hesapları kapayacak. Choi, kripto para işlemleri ve vergi kaçakçılığı için olan yaptırımlara ilişkin yeni planlar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment