Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Ethereum Ağına Geçiş Yaptı

Tether, para transfer işlemlerini daha güncel bir hale getirerek var olan finansal sistemi dönüştürmek için durmadan çalışıyor. Blok zincir ağında daha hızlı işlem yapabilmek için platformunu Omni Protocol‘den Ethereum ağına taşıdı. Bu değişim, müşterilerine blok zincir teknolojisinin katkılarını, dijital paranın karmaşıklığını ve uçuculuğunu katmadan garantileyebiliyor.

Tether şu zamana kadar kripto para sektöründe tartışmalı bir konuma sahipti. Geleneksel itibari para tarafından desteklenen bir kripto paraydı. Dolar kullanmayı gerektirmeden USD uygulamasına izin verdiği için birçok borsa tarafından benimsenmişti.

Ethereum ağına geçiş yapmadan önce, Tether özel sözleşmelere olanak sağlayarak Bitcoin ağının güvenliğinin gelişimine katkı sağlayan Omni Protocol’ü kullanıyordu. Şirket, yavaş gerçekleşen onayları ve aşırı derecede yüksek olan vergileri azaltmak adına bu değişimi gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirket, onay ve teyit işlemlerinin süresinin 15-30 saniyeye kadar kısalacağını ve daha etkili bir alışveriş olanağı sağlamış olacağını söylüyor.

Yeni sözleşmelerin de imzalanmasıyla birlikte Tether, tam bir değişim sağlanana kadar iki zincir arasında para birimi alışverişi gerçekleştirmekte. Ancak şirketin söylediklerine göre, halihazırda birkaç borsa bu alışverişi gerçekleştirme adına çalışıyor.

Tether’in Madeni Paralarla Başı Dertte

Tether’in hareketlerinden kaynaklanan birtakım ciddi sorunlar var. Büyük bir insan topluluğu, Tether’in kullanmakta olduğu parasıyla aynı oranda rezerve sahip olduğunu savunduğu banka hesapları tarafından bağımsız bir denetim gerçekleşmesini bekliyor.

Şu anda halk Tether’i satın alamamakta. Yalnızca kurumsal yatırımcıların buna erişim hakkı var. Şu ana kadar, şirket tarafından 1.5 milyar dolardan fazla üretim gerçekleşti; ki bunlar da bazı kurumlar ve borsalar tarafından kullanılıyor.

Tether’in Omni Protocol’den Ethereum’a geçiş hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sizce akıllıca bir hareket miydi? Bütün bu durum hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak belirtmenizi bekliyoruz. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • İsmail uçar
    Posted 11 Ocak 2018 - 08:51 08:51

    Tether pekde iyi yapmamış benim acizane fikrim,hem kullanımı yalnızca şirketlere sağlaması hiç hoş da değil,onmi ile olan anlaşmasının bertarafı ether ile anlaşması ki yarın farklı biri ile anlaşma yapmıyacağı na gelmez.kendi ipini çekmiş e benziyor.

Leave a comment