Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Maliye Bakanı : “Blockchain Dünyayı Değiştirebilir”

Güney Kore Maliye Bakanı Kim Dong-Yeon, ekonomik görüşmeler için Çin‘e yaptığı gezisi sırasında Blockchain‘in potansiyelini Güney Kore Merkezli Yonhap Haber Ajansı‘na şu sözle dile getirdi :

Blockchain teknolojisi dünyanın bozulmasına ve değişmesine neden olabilir.”

Yeon, Çin Halk Bankası yöneticisi Zhou Xiaochuan ile yaptığı görüşmede, Çin ile Blockchain teknolojisi konusunda daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Kore‘nin bir başka haber sitesi olan Chosun‘a göre Yeon,Güney Kore Maliye Bakanlığı‘nın ülkedeki kripto para birimlerine yasak veya kısıtlama getirme planlarının bulunmadığını tekrarladı.

Blockchain teknolojisi, dördüncü sanayi devrimi için önemli bir teknolojik gelişme. Bakanlık, kripto para borsasını düzenleyici tedbirli yaklaşımlarda bulunacak. Aynı zamanda olumsuz ve yasa dışı kripto para vakaları için de sıkı düzenlemeler uygulayacak.”

Bazıları kripto paraların Blockchain teknolojisinden yararlanmak için gerek olmadığını belirtirken Yeon, ikisini ayrılmaz bir biçimde görüyor.

“Açık kaynak kodlu blok zinciri ağları için kripto para birimleri bireylerin ağa katılma teşvikleri için gerekli.”

Yeon‘un Blockchain ve kripto para birimleri hakkındaki olumlu yorumları, ülkenin çeşitli yasaklamalar veya kısıtlamalar yapacağı korkusu ve bunların yanında anonim borsaların kapatılmasıyla oluşan borsaların kapatılacağı korkusunun oluştuğu sırada geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment