Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Menkul Kıymet Tokenlarını Yasallaştırmaya Hazırlanıyor

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), menkul kıymet token’ı ihracına (STO) izin vereceklerini ve güvenli bir dağıtım sistemi kuracaklarını açıkladı.

Yerel bir haber ajansının 19 Ocak tarihinde yayınladığı bir habere göre FSC Başkanı Kim Joo-Hyun, mevcut ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak menkul kıymet token‘ı ihracına izin verileceğini ve güvenli bir dağıtım sistemi kurulacağını duyurdu.

Yeni bir regülatif çerçeve hazırlandığını ve yakın zaman içerisinde hazırlanacak kılavuz ile yasal boşlukların ve çıkmazların giderileceğinden emin olunacağını söyleyen Başkan Joo-Hyun, getirilecek düzenlemeler ve kılavuzlar ile net ve hızlı adımlarla Güney Kore’nin sektöre öncülük etmesini sağlamayı planladıklarını söyledi.

Öte yandan regülasyonları içeren yönergelerin önümüzdeki ayın başlarında duyurulacağı yapılan açıklamalar arasında yer alırken bazı Güney Koreli firmaların STO platformları kurmak için hazırlandığı belirtildi.

Son zamanlarda kripto para sektörüne yönelik çalışmala hız veren Güney Kore, son olarak geçtiğimiz günlerde başkent Seul’ü metaverse evrenine taşıyacaklarını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!