Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Merkez Bankası (BOK), CBDC Testinin İlk Aşamasının Başarıyla Tamamlandığını Duyurdu

Güney Kore Merkez Bankası (BOK) dijital merkez bankası parası (CBDC) fizibilitesine ilişkin iki aşamalı testin ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını duyurdu.

BOK, 24 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada iki aşamalı dijital merkez bankası parası (CBDC) proje testinin ağustos ayında başlatılan ilk aşamasının aralık ayında başarıyla tamamlandığını duyurdu. Bankanın resmi web sitesi üzerinden paylaşılan raporda, bulut tabanlı bir ortamda gerçekleşen ilk aşamada CBDC’nin üretim, yayınlama ve dağıtım dahil olmak üzere temel işlevlerinin test edildiği ve bu işlevlerin “normal çalıştığı” yer aldı.

CBDC’nin gerçekte bu kadar etkili çalışıp çalışmayacağını doğrulamak için daha fazla deney yapılması gerektiğini söyleyen BOK yaptığı bir basın açıklamasında ikinci aşama ile ilgili;

Testin ikinci aşaması sırasında çevrim dışı ödemeler gibi çeşitli işlevleri çalıştırmayı ve kişisel bilgi korumasını güçlendirmeye yönelik yeni teknolojilerin uygulanmasını teyit edeceğiz.

ifadelerine yer verdi.

Banka, bu yıl haziran ayında tamamlanması planlanan ikinci aşamanın ardından projenin kapsamlı bir değerlendirmesini yapacak. Ayrıca banka finansal kurumlar ile iş birliği yaparak CBDC’nin kullanılabilirlik deneylerini sürdürmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!