Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Millet Meclisi’nde Kripto Paralar Tartışılacak

Güney Kore‘nin önde gelen isimleri bugün (10 Aralık) kripto paralarla ilgili resmi bir oturum düzenliyorlar. Millet Meclisi’nden ve Kongre’den önemli isimlerin katılacağı bu oturum, ülkedeki kripto para sektörü için büyük önem taşıyor.

Yerel kripto para borsalarından Upbit, Bithumb, Korbit, Gopax ve Coinone gibi şirketler tarafından hazırlanan bu oturumda kripto paralarla ilgili çeşitli konular masaya yatırılacak.

Oturuma hükümet yetkililerinin yanı sıra kripto para borsalarının yöneticileri de katılıyor olacak. Böylece hükümet yetkilileri, sektörün durumunu doğrudan sektörde faaliyet gösteren kişilerden öğrenebilecekler.

Önemli Konular

Güney Kore’deki yetkililer neredeyse son bir senedir Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli adımlar atıyorlar. Ülkedeki yetkililer bu teknolojinin Güney Kore’ye büyük fayda sağlayabileceğini düşünüyorlar.

Hükümet Blockchain teknolojisiyle ilgilenirken kripto paralarla da ilgilenmeye çalışıyor. Blockchain teknolojisi kripto paralardan başka amaçlarla kullanılabiliyor ancak Güney Kore hükümeti bu iki şey arasında bir bağlantı olduğunun farkında.

Hükümet bu farkındalık sayesinde yasal düzenlemelere daha çok önem vermeye başladı. Yasal düzenlemeler, ülkedeki kripto para borsalarının da bir hayli önem verdiği bir konu.

Güney Kore hükümeti bundan birkaç ay önce kripto para borsalarında anonim hesapla işlem yapmayı yasakladı. Hükümet ayrıca geçtiğimiz yıl ülkede ICO düzenlenmesini yasakladı.

Ülkedeki borsalar bu gibi düzenlemelerin bir yandan olumlu bir yandan ise olumsuz olduğunu düşünüyorlar. Hükümet kripto para sektörünü güvenli hale getirmek için çeşitli adımlar atıyor ve bunlar olumlu sayılabilir. Ancak borsaların asıl korktuğu şey bu düzenlemelerin biraz fazla katı olabileceği.

Güney Kore’deki yetkililerin ve borsa yöneticilerinin kripto paralar hakkında konuşacakları oldukça fazla konu var. Millet Meclisi’nde düzenlenecek bu oturum, kripto para düzenlemeleri hakkında herhangi bir değişikliğe yol açacak mı göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment