Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Polisi Luna Vakfı’nın Varlıklılarının Dondurulmasını Talep Ediyor

Güney Kore Polisi, borsalardan, kar amacı gütmeyen vakıf Luna Foundation Guard’ın (LFG) varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Yerel basında yer alan KBS’nin 23 Mayıs tarihli haberine göre Güney Kore polisi, Luna Foundation Guard ile bağlantılı varlıkları dondurmak için harekete geçti. Seul Polis Teşkilatı, birden fazla borsadan Luna Foundation Guard’ın para çekme işlemlerinin engellenmesini talep etti. Habere göre polis, Luna Vakfı’nın içinde zimmete para geçirilmiş fonlar olduğuna dair ipuçları bulduktan sonra harekete geçerek talepte bulundu.

Haberde ayrıca borsaların kanunen bu talebi gerçekleştirmekle yükümlü olmadığına ve bu doğrultuda hareket edip etmeyeceklerinin belirsiz olduğuna yer verildi.

Geçtiğimiz hafta ülkenin önde gelen hukuk firmalarından LKB & Partners, LUNA ve UST çöküşünden para kaybeden yatırımcılar için Kore vatandaşı olan CEO Do Kwon‘a dava açacağını ve Seul Polis Teşkilatı’nın Mali Soruşturma Birimi’ne şikayette bulunacağını açıklamıştı.

LUNA ve UST çöküşünün yankıları sürüyor

Yerel basındaki haberlere göre Koreli yetkililer Terra ekosisteminin çöküşüyle ​​ilgili olarak bu hafta Güney Kore’deki en büyük beş borsadan temsilcilerle buluşuyor. Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax’in yer alacağı görüşmede yetkililerin, yatırımcıların fon kaybından borsaları sorumlu tutup tutmayacağına karar vermesi ve borsalardan yeni bir yatırımcı koruma politikasını uygulamaya koymasını talep etmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!