Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Olası Bir İflas Durumu Hakkında Açıklama: Coinbase’in Aksine Önce Yatırımcı Fonları

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), borsanın olası bir iflas durumunda kullanıcıların çıkarlarını hissedarların önünde tutacağını söyledi.

Binance CEO’su CZ, sosyal medya platformu Reddit‘te katıldığı “Bana sor” etkinliğinde LUNA‘dan BNB‘ye birçok konuda sorulan soruları yanıtladı.

Binance’de kullanıcı fonlarının borsanın fonlarından ayrı tutulduğunu ve tamamen güvende olduğunu söyleyen CZ, Binance’in olası bir iflas durumunda hissedarlardan önce kullanıcılara ödeme yapacağını söyledi: “Fonlar, hissedarlardan önce kullanıcılara iade edilecek”

CZ, geçtiğimiz günlerde yaşanan LUNA ve UST çöküşünün ardından Binance’in 1.6 milyar dolarlık LUNA yatırımından geriye yalnızca 3.000 dolar kalmasına rağmen örnek teşkil etmek amacıyla Terra ekibinin önce küçük yatırımcıların zararlarını karşılamaya başlaması gerektiğini söylemişti.

Binance, Coinbase’in aksine kullanıcıların çıkarlarını hissedarlarının önünde tutuyor

ABD merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, geçtiğimiz günlerde yayınladığı yılın ilk çeyreği için hazırlanan finansal raporda olası bir iflas durumunda müşterilerin borsada bulunan kripto varlıklarının iflasa konu olabileceğine yer verdi. Borsa, raporda bu tür müşteri varlıklarının teminatsız alacaklar olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Coinbase’in olası bir iflas durumunda kullanıcıların borsada bulunan kripto paralarını kullanacağı şeklinde yorumlanan açıklama kripto para topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı.

Tecrübeli analist Peter Brandt, konuyla ilgili Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda borsadaki kullanıcıların hesaplarını kapatmalarının daha doğru olacağını, olası bir iflas durumunda kripto paralarını kaybedebileceklerini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!