Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli İki Borsa Litecoin (LTC) Hakkında Uyarıda Bulundu

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından Bithumb ve Upbit, Litecoin (LTC) blockchain’inin son gizlilik odaklı MimbleWimble geliştirmesi hakkında kullanıcıları uyaran açıklamalarda bulundu.

Bithumb ve Upbit, Litecoin blockchain’inin son gizlilik odaklı MimbleWimble geliştirmesinin ardından 23 Mayıs Pazartesi günü yayınladıkları açıklamalarda gizliliği artıran geliştirmeyle ilgili riskler hakkında yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Bithumb yaptığı açıklamada Mimblewimble geliştirmesinin, kullanıcıların işlem verilerini gizleyerek token göndermelerine olanak tanıyan “gizli işlemler” yapmalarına izin verdiğini söyledi. Upbit tarafından da benzer bir açıklama yapılırken ülkenin diğer kripto para borsaları Korbit ve Coinone’dan şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

Gizlilik odakla kripto para birimlerinin ticaretine izin verilmeyen Kore’de müşteri tanıma (KYC) ve kara para aklama (AML) prosedürlerini uygulamak zorunda olan borsaların, bu tür uyarılar yayınladıktan sonra kripto para birimlerini listeden çıkarma (delist) geçmişi bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre sahip 5.2 milyar dolar piyasa değeri ile kripto para birimleri arasında 18. sırada yer alan Litecoin (LTC), haberin kaleme alındığı sıralarda 73,60 dolardan işlem görüyor.

Litecoin, gizlilik odaklı Mimblewimble geliştirmesini ilk kez 2020 yılında duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!