Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Resmi Olarak Bitcoin’i Yasallaştırdı

Güney Kore uluslararası Bitcoin transferlerini resmi olarak yasalaştırdı. Bitcoin ticaret platformları ve borsaları için düzenlemelerin tamamlanmasının eşiğine ulaştı.

3 temmuzda iktidardaki Demokratik Kore Partisi Temsilcisi Park Young-jin Güney Kore hükumetinin Bitcoin pazarını ülkeleri için düzenlemeye hazır olduklarını açıkladı. Rep Park’a göre Bitcoin kullanıcıları ve iş yerleri için Güney Kore’nin Bitcoin pazarı ve endüstrisinin büyümesi daha da hızlandıracak bir dizi düzenleme yapılması için 3 değişiklik yapıldı.

Rep Park’ın Güney Kore’nin mali düzenleyicilerine önerdiği revizyonlardan biri Bitcoin işletmelerinin ve ticaret platformlarının en az 436.000 $‘lık sermaye, Bilgi Edinme ve Kara Para Aklamayı Engelleme amaçlı verilere erişme olanağı talep etti.

Sonic Ji-Hyoung Kore Herald’da şunları söyledi:

“Elektronik Finansal İşlemler Kanunu’nu gözden geçirmeyi amaçlayan tasarının doğrultusunda, kripto para işlemlerine katılan tüccarlar, komisyoncular veya diğer ticari kuruşlar Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan düzenleyici onayı alması gerekecek. Bu onay için gereksinimler sermayenin en az 500 milyon won(436.300 Dolar) ve veri işleme imkanlarının sağlanmasını içeriyor.”

Güney Kore hükumeti bu zamana kadar Bitcoin endüstrisi için çeşitli düzenlemeler yaptı. Henüz Bitcoin için tam olarak düzenlendiğini söyleyemesek bile Güney Kore hükumeti ödemeler, transferler ve ticareti kolaylaştırmak için Bitcoin hizmet sağlayıcılarını resmen yasallaştırdı.

Kore Herald dahil olmak üzere yerel yayın kuruluşları yeni revize edilen Güney Kore Döviz İşlemleri Yasasınına bağlı olan fintek şirketlerinin ve Bitcoin servis sağlayıcılarının Güney Kore finansal düzenleyicisi olan Finansal Denetim hizmeti ( Financial Supervisory Service – FSS) tarafından onay almaya ve yasallaştırılmaya başlandıklarını bildirdi.

12 Şubat tarihinde Filipinler Bitcoin’i resmi olarak bir para gönderme yöntemi olarak yasallaştırdığını ve bunun sonucunda Filipinler’deki Bitcoin piyasasının büyüme hızının arttığını bildirmişti. Coins ve Satoshi Citadel Industries gibi önde gelen şirketler bu süreç sayesinde milyonlarca dolar kazandı. Filipinler merkez bankası şu sözlere yer vermişti:

“Bangko Santral Bitcoin gibi herhangi bir kripto parayı bir para birimi olarak kabul etmeyi düşünmüyor. Çünkü merkez bankası tarafından destek garantisi verilmiyor. Bu sebeple kripto paraları para aklamayı önleme, tüketici koruması, para gönderimi ve ödeme yöntemi olarak düzenlemeler yapmayı tercih ediyoruz.”

Güney Kore hükumeti yakın gelecekte Bitcoin pazarını ve endüstrisini tamamen düzenlediğinde ve Bitcoin’i Japonya gibi bir para gönderme yöntemi olarak yasallaştırdığında Güney Kore Bitcoin döviz piyasası işlem hacmi muhtemelen devasa bir büyüme oranı kaydedecektir.

Piyasa veri kaynaklarına göre Güney Kore Bitcoin döviz piyasası ABD ve Japonya’dan sonra Bitcoin ticaret pazarının %14’ünü oluşturarak 3. büyük pazar konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment