Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple App Store’a Bir Kripto Para Daha Ekleniyor

Gizlilik odaklı kripto paralardan olan Dash, Apple tarafından tekrardan App Store’a eklendi.

Apple, gizlilik odaklı bir kripto para olan Dash’i destekleyen tüm uygulamaları App Store’dan kaldırma kararını geri çekti.

Dash tabanlı ürünler, cüzdanlar da dahil olmak üzere, 2016 Ağustosunda Apple tarafından “uygunsuz” olarak değerlendiriliyordu. Ama teknoloji devi şirket, bu kararından döndü.

Dash de artık diğer kripto paralar gibi (Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin) dünyanın en büyük piyasalarından birinde kullanılabilir hale geliyor.

Bu geri çekilme kararı hakkında yorum yapan Dash Core CEO’su Ryan Taylor, affedici bir açıklama yaptı:

“Apple zor bir konumda.”  diyen Taylor

“En nihayetinde, onların yapmaya çalıştığı şey Apple Store’u yani kendi sistemlerini korumak. Bu yüzden, kısmen daha az popüler olan uygulamaları sisteme sokarken dikkatli olmaya çalışıyorlar. Apple zaten App Store’a girmeye değer olan dijital para platformlarını sistemin içine alarak bu konudaki istekliliğini gösterdi.

Dash geçtiğimiz birkaç ayda çok verimli ortaklıklar edinmeye başladı. Bu durum, bu yılın başında fiyatı ani bir yükselişle 200$’a dayandığında başlamıştı.

Taylor’a göre Apple’ın Dash hakkındaki fikrini değiştirmesi de bununla alakalı. Geçtiğimiz yılın Ağustosundan beri Dash’in yaşadığı büyüme ve yenilikler meyvesini bu şekilde vermeye başlıyor diyebiliriz.

“Apple’dan, Dash’in son zamanlarda yaşadığı ‘büyüme ve yenilikleri’ ve bunlar sayesinde şuan geldiği durumu tekrar gözden geçirmesini rica ettik.” diyerek sözlerine devam eden Taylor, son olarak:

“Buna ek olarak, kullanıcılarımızın bizden istedikleri hizmetleri onlara sunmaya çalışıyoruz. Apple ürünlerinde Dash’in desteklenir hale gelmesi de, kullanıcılarımızın en çok istediği şeydir.” açıklamasında bulundu.

Özellikle Apple gibi teknoloji sektörüne yön veren bir firmanın, gün geçtikçe kripto para piyasasına daha çok ilgi göstermesi eminiz hepimizi mutlu ediyordur.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment