Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vergi Sistemi İçin Blockchain Kullanılabilir Mi?

Eski bir atasözüne göre, hayatta kesin olan şeyler ölüm ve vergilerdir. Problem şurada başlıyor ki ölüm genellikle aniden olur ama vergiler çok zaman alır. En azından eskiden öyleydi. Bir şirket, devletlerin Blockchain teknolojisini kullanarak gerçek zamanlı olarak vergi koyma, takip etme ve vergi toplamasını mümkün gördü.

Sage Communications isimli şirket, Blockchain teknolojisinin kullanılmasıyla devletlerin vergileri kolayca düzenleyip silebileceklerini öne sürdü. Şu anda kullanılan sistemde, vergiler satış noktalarından toplanıyor. Daha sonra harmanlanıp yerel, belediye ve eyalet yönetimlerine ulaştırılıyor. En sonunda bütün işlemler devlet yönetimi tarafından değerlendirilip karşılaştırılıyor. İşlem sonuçlarında çıkan herhangi bir fark, diğer mevkilerin denetlenmesine sebep oluyor. Bu denetim sistemi genelde çok fazla insan gücü ve maliyete yol açar. Tüm bunlara rağmen, genellikle hiçbir taraf için elle tutulur bir sonuç çıkmaz.

Sage Communications, satış noktalarına Blockchain sistemini kurarak vergilerin derhal toplanmasını ve devlete direkt olarak ulaştırılmasını hedefliyor. Bu tarz bir çözümün devlet tarafından uygulanabilir olup olmayacağının cevabı hala bilinmiyor. Blockchain ve kripto paralar hakkındaki korkular onu pazarın dışında tutabilir. Bunlara rağmen, sunulan çözüm eski sistemin yaşattıklarını çözmek için potansiyele sahip görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment