Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Kripto Paralara Karşı Tutum Yumuşuyor

Güney Kore Finansal Hizmetleri’nin başına geçtiğimiz günlerde getirilen çiçeği burnunda başkan Yoon Sek Heun, kripto paralar ile ilgili olarak olumlu açıklamalar yaptı.

Yerel saat ile dün akşam gerçekleştirdiği basın toplantısında kripto paralar ile ilgili yorumlarda bulunan deneyimli politikacı, kripto paraların olumlu yönlerinin öne çıkarılması gerektiğini belirtirken, kurum olarak diğer kuruluşlar ile birlikte hareket ederek kripto paraların yasal zeminde düzenlenmesi sürecini hızlandıracaklarını belirtti.

Göreve 8 Mayıs itibari ile resmi olarak başlayacak olan Sek Heun, kripto paralar ile ilgili yapılacak olan daha sağlıklı ve iyi düzenlemelerin tüm piyasada güven ortamı oluşturacağını ve bu teknolojinin sunduğu ürünlere erişimi daha da fazla kolaylaştıracağına olan inancını belirtti.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yerel kripto para borsalarında anonim bir şekilde ticaret yapılmasının yasaklanmasının ardından birçok spekülatif haber çıkmış ve bu haberlerde Kore hükümetinin ülkedeki kripto para ticaretini toptan yasaklamayı düşündüğü bilgisi paylaşılmıştı.

Yoon Sek Heun’a bu konu ile ilgili de sorular sorulurken çiçeği burnunda başkan şu aşamada çözümlenmesi gereken birçok sorun olduğunun farkında olduğunu ve bunları zaman içerisinde halledeceklerini ve inceleyeceklerini belirtti.

Aralık ayında ortaya çıkan ve 18 yaş altı Kore vatandaşları ile ülkede ikamet eden ancak henüz vatandaşlık alamamış göçmenleri de kapsayan yasağın ardından ülkedeki günlük kripto para ticaret hacminde ciddi bir düşüş yaşanmıştı.

Buna karşın ülkenin en büyük kripto para borsalarından biri olarak da bilinen Up Bit’in CEO’su yasaklara karşı olmadıklarını belirterek, bunun iyi bir kripto para ticareti ortamı için elzem olduğuna değinmişti. Yeni başkanın iş başı yapması ardından yerel basına şirket adına konuşan UpBit sözcüsü ise şu ifadeleri kullandı:

”Tüm piyasayı böylesi düzenlemeler ile öldüremezsiniz. Yeni başkanın dikkat etmesi gereken en önemli nokta, yapacağı düzenlemeler ile Blockchain ve kripto para teknolojilerinden vatandaşların faydalanmasının sağlanması.”

Bu arada, geçtiğimiz Mart ayında Güney Kore hükümeti yetkilileri; kripto paralar ile ilgili olarak hem ticaret hem de yatırım yasağı almıştı. Ancak yakın dönemde ülkede kripto paralara karşı olan sert tutumun biraz daha yumuşadığına dair emareler görmek de mümkün. Öyle ki bir grup avukat yerel ICO’ların yasal kapsama alınması için teklifte bulunmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment