Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İzlanda’nın Kayıp Bitcoin Madencilik Teçhizatı Çin’de Olabilir

Geçen hafta içerisinde yerel bir haber kaynağının yayınladığı bir habere göre İzlanda’nın kayıp konumundaki 600 Bitcoin madencilik cihazı bir ihtimal Çin sınırları içerisinde olabilir.

RUV isimli kaynağa göre, Çin 600 madencilik cihazına haciz işlemi koyduktan sonra İzlanda polisi konu hakkında Çinli yetkililere bir tahkikat gönderdi. Xinhua haber kaynağının söylediklerine göre Tianjin bölgesindeki polisler olağan dışı bir elektrik tüketimi fark ettikten sonra makineleri fark edip ele geçirmişler.

Çinli kaynak, 8 yüksek-güçlü fana da el konulduğu bu olayın ”son yıllardaki en büyük hırsızlık olayı” olabileceğini belirtti. Madencilik merkezini işleten kişiler elektrik sayacına kısa devre yaptırmışlar ve bu sayede madencilik cihazlarının kullandığı elektriğin faturasından kurtulmuşlar.

Xinhua’nın aktardıklarına göre hiç dokunulmadan bırakılan elektrik sayacı ”yüz binlerce yuanlık” elektrik faturası kaydetmiş.

Ancak Çin içerisinde yakalanan bu cihazların geçenlerde İzlanda’da yaşanan ‘‘Büyük Bitcoin Hırsızlığı” ile herhangi bir ilgisinin olup olmadığı tam net değil. Daha önce de yayınladığımız üzere Aralık ve Ocak ayları sırasında farklı farklı hırsızlıklar aracılığıyla toplamı 600’e yakın bir sayı eden makineler çalınmıştı ve yetkililer bugüne kadar bunları bulamadılar. Bu makineleri bulanlara veya bulmaya yardımcı olacak bilgisi olanlara 60.000 dolar civarında ödül de vaat ediliyor.

Bu hırsızlıkların arkasındaki beyin olarak görülen şüpheli İzlanda’da hapse atıldıktan sonra bir gece ansızın İsveç’e kaçmış ancak oradan geçtiği Hollanda sınırları içerisinde yakalanmıştı.

Sindri Thor Stefansson isimli şüpheli hapisten kaçtıktan sonra taksi tutup en yakındaki uluslararası hava limanına gitmiş ve aynı zamanda ülkenin başbakanını da taşıyan uçak ile ülkeden kaçmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment