Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Hırsızlık Olayı Şüphelisi Hapisten Kaçtı

Yerel bir haber kanalının 17 Nisan tarihinde aktardığı verilere göre, geçenlerde İzlanda’da gerçekleşen devasa Bitcoin madenciliği ile ilgili hırsızlık olayı bağlantısı yüzünden tutuklu bulunan bir şüpheli, firar etti.

Sindri Þór Stefánsson dün gece Sogni hapishanesinden firar etti ve polis, şüphelinin İzlanda’dan İsveç Stokholm’a kaçtığını doğruladı. Kaçağın, Keflavik Uluslararası Havaalanında bir uçağa bindiği sırada başka bir kişinin pasaportunu kullanmakta olduğu da bildirildi.

Polis Stefánsson’un İsveç’e giden uçağa bindiğini doğrularken, o çoktan inmişti bile. İzlanda polisi şu anda İsveç yetkililer ile Stefánsson’u tutuklamak için işbirliği sağlamakta.

Stefánsson, İzlandanın Güneybatısı ve Kuzeybatısındaki kripto para madenciliği yapan veri merkezlerinden 600 bilgisayar, 600 ekran kartı, 100 güç kaynağı, 100 ana kart, 100 hafıza kartı ve 100 işlemci çalınması olaylarında şüpheli konumunda olduğu için 2 Şubat’tan beri gözetim altında tutulmaktaydı.

Çalınan eşyaların tahmini fiyatı ise 200 milyon krónur yani 1.990.000 dolar civarında. Iceland Magazine bu durum hakkında ”izlanda tarihindeki en büyük soygunlardan birisi” yorumunu yaptı.

Yakalanan şüphelilerin yetkililer ile işbirliği yapmamasından dolayı çalınan donanımların yeri hala tespit edilemezken, Fréttablaðið isimli yerel haber kaynağı, bölge yetkililerinin önümüzdeki hafta içerisinde bir dava ile olayı biraz daha ilerleteceğini vurguladı. 

Bu ayın başlarında, Hindistan Gujarat’taki Cezai Soruşturma Departmanı, 10 polis memurunun bir iş adamından 200 Bitcoin’i gasp ettiği dava dosyasını incelemeye aldı. Sailesh Bhatt isimli iş adamı dövüldüğünü, kaçırıldığını ve bütün Bitcoinlerini önceki ortağına yollamaya zorlandığı bir tarlaya götürüldüğünü gözyaşları içerisinde anlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment