Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın İlk Bitcoin Gasp Davası

Business Insider’ın yaptığı habere göre Hindistan Amreli’de bir iş adamını kaçıran polis memurları, iş adamının 120 milyon rupi değerindeki 200 Bitcoin’ini zorla almaya çalışmakla suçlanıyor.

Kuveyt üzerinden polis memurlarının hesaplarına ek bir 320 milyon rupi kefaletle serbest bırakıldığı iddia edilen Suratlı iş adamının içinde bulunduğu davayı incelemek adına Suç Soruşturma Daire ( CID ), dava için harici bir ekip oluşturdu.

Suratlı iş adamı ve gayrimenkul zengini olan Shailesh Bhatt, Amreli’deki yerel polis biriminin memurlarını, adam kaçırmakla ve 120 milyon rupi değerindeki 200 Bitcoin’inin zorla alıkonulmaya çalışmakla suçladı. Ayrıca iş adamı tarafından polis memurlarına ek bir 320 milyon rupi kefalet ödenerek serbest bırakıldığı iddia ediliyor.

23 Şubat tarihinde iş adamı tarafından yapılan suç duyurusuyla ilgili olarak polis genel müdürü Ashish Bhatia, Suç Soruşturma Dairesi (CID), Hindustan Times’a iki polis memuru Babu Der ve Vijay Vadher’in bugün ( 8 Nisan ) tutuklandığını söyledi. Diğer tüm sanıklar ise çoktan kayıplara karışmış durumda. Bunların yanında dava henüz aktif olarak devam ediyor. Ayrıca işlenen suç ile ilgili olarak sekiz polis memuru işten ayrılırken davadaki sanık ve baş isim olarak Amreli yerel suçlar denetçisi Anant Patel yer alıyor.

Olay ise 11 Şubat günü iş adamı Shailesh Bhatt’ın polis tarafından Gandhinagar’a gitmesi istendiğinde gerçekleşti. Daha sonrasında polis memurları tarafından kaçırılan ve Bitcoin’lerinin kimliği belirlenemeyen bir hesaba aktarılması istenen iş adamı, bir çiftlik evine götürüldü. Polisin elinde Bitcoin transferine dair henüz somut bir kanıt olmasa da yapılan diğer suçlamalar polis tarafından onaylandı.

Hedef olarak neden Shailesh Bhatt’ın seçildiği ise kafalarda soru işareti oluşturuyor. Kendisinin hedef haline getirilmiş olması, muhtemel olarak sahip olduğu Bitcoin’lerin çalıntı olabileceği anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment