Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Borsasının Sahibi: İnsanlar Satoshi Nakamoto’ya ABD’nin Merkez Bankasından Daha Fazla Güveniyor”

Bloomberg’e göre New York Borsasının sahibi olan Intercontinental Exchange Inc. (ICE)’in Pazartesi günü dijital paralar ile vadeli işlemler hakkında bir açıklamada bulundu. Yapılmış olan bu açıklamada, dijital paralar ile vadeli işlemler yapılmasının halen ihtimaller dahilinde bulunduğunu belirtti. Bu demek oluyor ki ICE da daha önceden iki rakip borsanın izlemiş olduğu adımları izleyecek.

ICE’ın yönetim kurulu başkanın Jeffrey Specher yapmış olduğu açıklamalarda Bitcoin‘in kurucusundan da bahsederek şunları söyledi:

“Şu anda ortada göz ardı edemeyeceğimiz kadar önemli bir trend var ve bence bunu hemen ihtimaller arasından kaldırmamalıyız. İnsanlar şu anda daha önce hiç tanışmadıkları Satoshi Nakamoto isimli bir adama ABD’nin Merkez Bankasından daha fazla güvenmekte.”

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca yükselmekte olan kripto varlıkların popülaritesinden çıkar sağlamak amacıyla tabiri yerindeyse mantar gibi onlarca küçük çaplı borsa ortaya çıktı. Her ne kadar yaşanan hack ve hırsızlık olayları ve getirilen sıkı düzenleme yasaları sebebiyle ilk baştaki heves biraz kırılmış olsa da halen önemli bir yeri olmakta. Geleneksel borsa işletmecileri müşterilerine yeni seçenekler sunarak yaşanan fiyat dengesizliklerinden kar elde etmelerini sağlamayı amaçlamakta.

Geçtiğimiz Aralık ayında ise CME Group Inc. ve CBOE Global Markets Inc. Bitcoin vadeli işlemlerini hayata geçirmişti. Nasdaq Inc.’de benzer bir girişimi gözden geçirdiğini duyurmuştu. Specher ayrıca şunları söyledi:

“Günümüzde insanlar, benim büyüdüğüm zamandaki devlet kurumları ve topluma nazaran teknolojiyle daha rahat hareket edebilmekte.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment