Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Mali Katılımı Artırmak için Blockchain Atağına Hazırlanıyor

Singapur Hükümeti, Güneydoğu Asya ülkeleri için,finansal alana giremeyerek finansal alandan dışlanan kesimlerin de bankacılık hizmetlerinden, finansal araçlardan yararlanması maksatlı mali katılımı geliştirme çalışmaları için blokchain geliştirmesini hızlandırmaya çalışıyor.

Güneydoğu Asya ülkeleri maliye bakanlarıyla yapılan bir toplantının açılış konuşmasında, Singapur Maliye Bakanı Heng Swee Keat, bölgede finansmana erişiminin geliştirilmesi için hükümetin blockchain gibi yenilikleri teşvik etme planlarını vurguladı.

Bakan, “Özellikle, fintech gibi dijital yenilikleri destekleyeceğiz. Örneğin;Bu yeniliklerin  altında yatan dağınık defter teknolojisi, bize ucuz ve güvenli işlemler için birçok fırsat sunuyor. Bu, ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) ‘da yetersiz ve düşük bütçeli kesimler için mali katılımı artırabilir.” dedi.

Heng’in konuşması,herhangi bir blockchain girişimi hakkında detay barındırmamasına rağmen,Güneydoğu Asya’daki hükümetlerin finans sektöründe blockchain teknolojisini geliştirme ve benimseme çabalarını hızlandırdığı bir dönemde geldi.

Geçen ay bildirildiği üzere, ülkenin Bilgi ve İletişim Bakanlığı’na bağlı Singapore’s Infocomm Media Development Authority (Singapur Bilişim ve Gelişim Otoritesi,IMDA)  bölgedeki blockchain inovasyonunu artırmak için hükümet fonlarıyla bir blockchain yarışması başlattı.

Bu arada, komşu ülke Malezya da bölgedeki bankacılık hizmetlerini geliştirme amacıyla,blockchain teknolojisini kullanmak için harekete geçiyor.

Mart ayında yaptığı bir konuşmada, Malezya Merkez Bankası Genel Müdür yardımcısı, ülkedeki dokuz bankanın şimdiden Merkez Bankası ile,blockchain geliştirmeye çalışan ticaret finansmanı uygulamalarının desteklenmesi konusunda çalışmaya başladıklarını söyledi.

Benzer şekilde, Tayland’ta bulunan Siam Commercial Bank‘ta sınır ötesi ödemeler için bir Ripple tabanlı blockchain havale platformu oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment